Producttest: Optimate 2 Duo 4-Bank

Optimate 2 Duo 4-Bank

Dit moet zo’n beetje de natte droom zijn van iedere amateurverzamelaar: de Optimate 2 Duo 4-Bank multilader. Als je zoals ik door de jaren heen – min of meer per ongeluk – vier youngtimers bij elkaar hebt gespaard, dan loop je weleens tegen een paar ongemakken aan … en een lege/kapotte accu is daarvan met voorsprong het meest hardnekkige.

Op vier motoren tegelijk rijden is immers lastig (er blijven er altijd een paar net even te lang staan) en er is natuurlijk ook nog zoiets als een winterperiode. Ergo; ik heb heel wat accu’s naar de milieustraat gebracht, los van het feit dat de betreffende motor het op het moment suprême nooit deed. Afijn, daar komt nu een einde aan met deze Optimate 2 Duo 4-Bank.

De vierkanaals automatische acculader is voor langdurig onderhoud van 12V loodzuur en 12,8/13,2V lithium accu’s. Er wordt een 2 Ampère laadstroom geleverd waardoor je ook grotere accu’s (auto/boot?) in kunt pluggen, wel zo handig. Programmaregeling is volledig automatisch en je kan tot vier accu’s volledig onafhankelijk laden en onderhouden.

Optimate 2 Duo 4-Bank

Optimate claimt dat het veilig is om de accu ‘s maandenlang aangesloten te laten en de Duo 4-Bank heeft een onderhoud-/testcyclus van 30 min/30 min (om het uur afwisselend), waarbij de status af te lezen is via de ledlampjes. O ja, eenvoudige directe wandmontage (invoerkabellengte: 2 m, uitvoer idem) en een werkingstemperatuurbereik van -20° C tot +40° C, dus een onverwarmde garage is geen probleem. Uit de categorie ‘kost een paar centen, maar dan heb je ook wat’.

Getest door: Randy Van der Wal
Prijs: € 346,99
Meer info: www.bike-design.com

Deel

Gerelateerde artikels

AGV AX9 Carbon

Producttest: AGV AX9 Carbon

Allroad of ‘dual purpose’ helmen zijn een beetje zoals allroad motoren: je zou ze zowel op de verharde weg als op onverharde paden moeten kunnen

Producttest: TCX Baja Mid WP

Bescherming van voeten en enkels op de motor vind ik uiteraard belangrijk, maar hoge offroad-laarzen zijn me vaak te zwaar en te omslachtig. Enter de