Producttest: VANUCCI VUB-2

Vanucci VUB-2

Ach, Vanucci, met z’n vreemde modelnamen. Ook dit weer: VUB-2, voor een paar stevige ‘urban-city’ (aldus het merk) motorschoenen. Urban-city? Het zal wel aan mij liggen. Tot zover overigens mijn kritiek, want verder geen klachten over deze motorsneakers. De ritssluiting aan de zijkant faciliteert makkelijk in- en uitstappen, en voor kortere ritten waar ik nadien behoorlijk wat moet wandelen zonder van schoenen te kunnen wisselen, zijn deze sneakers echt ideaal.

Vanucci VUB-2

Opgebouwd uit Schoeller-keprotec met 15 % kevlar en 85 % polyamide zijn ze wat stug, maar voelen daardoor ook veilig aan. Bovendien zijn de Vanucci’s comfortabel genoeg om een spurtje te trekken als ik weer eens een vlucht moet halen. Ook de enkel is goed verstevigd, en de witte zool voelt solide aan. De anatomisch gevormde inlegzool van Ortholite moest plaats maken voor mijn steunzolen, die gelukkig wel goed in de VUB-2 pasten.

Vanucci VUB-2

Qua styling valt er weinig te zeggen: het is een onopvallende sneaker die prima voldoet als casual, urban (of city, of dorp, of gemeente, of grootstad) motorschoen. Voor net geen honderd euro is hij bovendien erg fijn geprijsd. Niks mis mee.

Getest door: Stefaan Buyze
Prijs: € 99,99
Meer info: louis.be

Deel

Gerelateerde artikels

Motodetail detailing Deauville

Deauville detailing

Onze NT650V Deauville is oud, technisch ietwat mank en heeft in zijn vorige leven weinig liefde gekend … en dat is eraan te zien. Zijn