PROJECT TRIUMPH TE-1: Triumph gaat elektrisch

Vlak nadat Triumph een nieuwe Rocket III (foto), hun model met de grootste verbrandinsgmotor heeft aangekondigd, komt het bedrijf uit Hinckley dat het een samenwerking aangaat met Britse industriedeskundigen, academische leiders en Innovate UK, om elektrische motortechnologie te ontwikkelen. Dit twee jaar durende project, in samenwerking met Williams Advanced Engineering, Integral Powertrain Ltd en WMG, aan de Universiteit van Warwick, zal uitmonden in het fabriceren van elektrische motorfietsen door Triumph.

“Deze nieuwe samenwerking biedt Triumph en haar partners een opwindende kans om toonaangevend te zijn op het gebied van de technologie die de elektrificatie van motorfietsen mogelijk maakt, gedreven door klanten die ernaar streven hun impact op het milieu te verminderen, in combinatie met het verlangen naar zuiniger vervoer en veranderende wetgeving. Het project Triumph TE-1 is onderdeel van onze elektrische motorfietsstrategie, gericht op het leveren van wat rijders willen en verwachten van hun Triumph, namelijk de perfecte balans tussen rijgedrag, prestaties en gebruiksvriendelijkheid ” aldus Nick Bloor, CEO van Triumph.

Triumph Motorcycles zal het project leiden door het leveren van expertise op het gebied van ontwerp en engineering van motorfietschassis, de productie en functionele veiligheidssystemen, evenals het definiëren van elektrische aandrijfkrachtkarakteristieken. 
• Williams Advanced Engineering zal het lichtgewicht batterijontwerp en de integratiemogelijkheden in de sector bieden, waarbij de test- en ontwikkelingsfaciliteiten worden gebruikt om een innovatief batterijmanagementsysteem te leveren in combinatie met de voertuigbesturingseenheid (VCU).
• Integral Powertrain Ltd.’s e-Drive Division zal de ontwikkeling van op maat gemaakte power-dense elektromotoren en een siliciumcarbide omvormer leiden en deze beiden in een enkele motorbehuizing integreren.
• WMG, aan de Universiteit van Warwick, zal expertise leveren op het gebied van elektrificatie en de kritische visie om innovatie te stimuleren, van R&D tot commerciële impact, door middel van modellering en simulatie op basis van toekomstige marktbehoeften.
• Innovate UK, de overheidsinstelling die wetenschappelijke en technologische programma’s promoot, zal de partners ondersteunen en fondsen beheren. “Onze toekomstige productstrategie is gericht op het leveren van de meest geschikte motorplatform voor het veranderende landschap van de behoeften van de klant, en we zien een Triumph elektrische aandrijflijn als een belangrijke vereiste naast onze kenmerkende twee- en driecilindermotoren. Als onderdeel van ons initiatief voor elektrische motorfietsen is Project Triumph TE-1 een spannende samenwerking die waardevolle input zal leveren voor onze toekomstige lijn.” Steve Sargent, Chief Product Officer van Triumph.

Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij