Quartararo ook in 2023 en 2024 op Yamaha

De kogel is door l’église: regerend wereldkampioen MotoGP Fabio Quartararo heeft net voor twee extra seizoen bijgetekend bij huidig werkgever Yamaha.

Het heeft even geduurd, maar viel toch te verwachten. Regerend wereldkampioen Fabio Quartararo en Yamaha hebben een akkoord bereikt waarmee ze de komende twee seizoenen verder samen in zee gaan.

Het heeft wellicht iets langer geduurd dan verwacht om tot een akkoord te komen omdat er veel beweegt in de MotoGP: Suzuki stopt ermee, het RNF-Yamaha team stapt volgend seizoen over op Aprilia’s, de onzekerheid over de fysieke conditie van Marc Márquez, en het constante gerommel binnen de Ducati- en KTM-gelederen wat de keuze van voorkeursrijders betreft.

Maar zowel Quartararo als Yamaha lijken dus eieren voor hun geld gekozen te hebben en blijven elkaar trouw, terwijl ze goede vooruitzichten hebben voor een extra titel dit jaar. Quartararo is een van de weinige constante rijders dit seizoen, wat meer dan ooit belangrijk is met het oog op een wereldtitel.

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 XR

BMW M 1000 XR: winglets en 200 pk

Na de S 1000 R en S 1000 RR wordt nu ook BMW’s sportieve allrounder overgoten met een flinke scheut M-saus. Dat betekent onder meer een setje vleugels. Op

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor