Quartararo ook in 2023 en 2024 op Yamaha

De kogel is door l’église: regerend wereldkampioen MotoGP Fabio Quartararo heeft net voor twee extra seizoen bijgetekend bij huidig werkgever Yamaha.

Het heeft even geduurd, maar viel toch te verwachten. Regerend wereldkampioen Fabio Quartararo en Yamaha hebben een akkoord bereikt waarmee ze de komende twee seizoenen verder samen in zee gaan.

Het heeft wellicht iets langer geduurd dan verwacht om tot een akkoord te komen omdat er veel beweegt in de MotoGP: Suzuki stopt ermee, het RNF-Yamaha team stapt volgend seizoen over op Aprilia’s, de onzekerheid over de fysieke conditie van Marc Márquez, en het constante gerommel binnen de Ducati- en KTM-gelederen wat de keuze van voorkeursrijders betreft.

Maar zowel Quartararo als Yamaha lijken dus eieren voor hun geld gekozen te hebben en blijven elkaar trouw, terwijl ze goede vooruitzichten hebben voor een extra titel dit jaar. Quartararo is een van de weinige constante rijders dit seizoen, wat meer dan ooit belangrijk is met het oog op een wereldtitel.

Deel

Gerelateerde artikels

Tiger 1200 GT Explorer

Update voor Triumph Tiger 1200

De recente introductie van de grondig vernieuwde Triumph Tiger 900 Rally Pro in de ruige onverharde Spaanse binnenlanden was voor een van de gidsen een

BMW Motorrad days Garmisch-Partenkirchen

BMW Motorrad Days keren terug naar Garmisch

Toen BMW twee jaar geleden aankondigde dat de BMW Motorrad Days van Garmisch-Partenkirchen naar Berlijn zouden verhuizen, reageerden heel wat BMW-rijders ontgoocheld en verbolgen. Voor