Race Kids: Endurance Estafette en kalender 2022

Mocht Race Kids voor jou een onbekende zijn: deze Nederlandse organisatie wil kinderen vanaf 7 jaar (en hun ouders) laten genieten van sportief motorrijden of zelfs competitief racen op verharde circuits. Met een vaste kerngroep van vrijwilligers zorgen ze met een uitgekiend opleidingstraject al sinds 2013 voor een bereikbare en betaalbare kennismaking met de motorsport.

Naast pocketbikes en schakelmotoren worden op bepaalde events ook al nieuwe elektrische motoren ingezet. Je kan een motor en outfit huren, zodat je zelf niets hoeft aan te schaffen. En je hoeft als ouder niet gewoon aan de kant toe te kijken: zo kunnen mama’s zich inschrijven bij de ‘Race Moms’ en kennismaken met het TT Junior Track in Assen aan het stuur van Honda NSF100, ook zonder motorrijbewijs of -ervaring.


Een van de hoogtepunten van het seizoen is de VROAM Endurance Estafette Race bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk. Die werd dit jaar gewonnen door het Race Rangers team met Don-Joe van Weel, Tobias Dogger en Birgit Scheffer. Na twee uur rijden en wisselen wisten ze 86 rondjes af te leggen, drie meer dan team MAXimum Speed. De komende weken staan nog een aantal indoor events gepland, op 15 april start het buitenseizoen op het TT Junior Track in Assen.

Ook zin gekregen om je zoon of dochter op een veilige manier te laten kennismaken met motorsport, check dan zeker de website.

Deel

Gerelateerde artikels

Alberto Puig

Wie is … Alberto Puig?

Aftellen maar tot het seizoen weer op gang wordt getrapt met de Sepang Shakedown, de officiële MotoGP-test op 5 februari. Om het wachten wat draaglijker

Marco Simoncelli

Happy birthday Marco!

Vandaag zou Marco Simoncelli zijn 36e verjaardag vieren. En op dat feestje zouden Super Sic en zijn vrienden zich ongetwijfeld eens goed laten gaan, helemaal