Randy Mamola en Indian gaan sprinten

Indian Motorcycle heeft Grand Prix-legende en publiekslieveling Randy Mamola gestrikt om op de Workhorse Speedshop-racer de boel omver te blazen tijdens Sultans of Sprint-series. En hevig gemodificeerde Scout Bobber zal onder de artiestennaam ‘Appaloosa’ dit weekend zijn opwachting maken tijdens The Reunion op Monza.

De Appaloosa is in pakweg 700 uur sprintklaar gemaakt door Brice Hennebert van Workhorse Speedshop ter ere van het 100-jarig jubileum van de Indian Scout. Brice legt uit: “Ik wilde een naam die Workhorse, Indian Motorcycle en snelheid zou kunnen koppelen. Zodra ik ontdekte dat de Appaloosa een van ‘s werelds snelste paarden was, wist ik dat ik de naam had voor een Amerikaanse sprintfiets” Ook Mamola is in z’n nopjes: “Ik ben altijd een grote fan geweest van Indian en kijk er naar uit om deze brute creatie te racen. Het is geweldig om deel te nemen aan dit project, vooral tijdens het 100-jarig jubileum van de Scout.”

Mamola zal in de Factory Class onder racenummer 19 uitkomen als eerbetoon aan ‘1919’, het jaar waarin de originele Indian Scout voor het eerst werd onthuld. In de fabrieksklasse moeten motorfietsen viertakten (lucht- of watergekoeld) zijn, zonder beperking op cilinderinhoud, op voorwaarde dat de motor een pk-/gewichtsverhouding van 0,65 pk/kg niet overschrijdt.

De mannen in actie zien?

Sultans of Sprint Championship 2019:

  • 18 – 19 mei The Reunion Monza, Italië
  • 22 – 23 juni Café Racer Festival Monthléry, Frankrijk
  • 31 augustus – 1 september Glemseck 101 Leonberg, Duitsland

Deel

Gerelateerde artikels

Tiger 1200 GT Explorer

Update voor Triumph Tiger 1200

De recente introductie van de grondig vernieuwde Triumph Tiger 900 Rally Pro in de ruige onverharde Spaanse binnenlanden was voor een van de gidsen een

BMW Motorrad days Garmisch-Partenkirchen

BMW Motorrad Days keren terug naar Garmisch

Toen BMW twee jaar geleden aankondigde dat de BMW Motorrad Days van Garmisch-Partenkirchen naar Berlijn zouden verhuizen, reageerden heel wat BMW-rijders ontgoocheld en verbolgen. Voor