Rossi gaat door!

Het heeft even geduurd, maar volgens welingelichte bronnen zou Valentino Rossi eerder deze week een contract hebben getekend bij het Petronas Yamaha team. Hij zou nog zeker één jaar doorgaan, met een optie op een tweede.

Het heeft even geduurd, omdat Rossi dit jaar een paar races wilde afwachten en kijken hoe competitief hij nog is, voor hij een beslissing zou nemen. Die tijd is ‘m echter niet gegund, wellicht omdat Yamaha achter z’n veren zat. Zij waren er als de kippen bij om Viñales en Quartararo vast te leggen voor het fabrieksteam in een markt die voor 2021 helemaal open lag. Omdat er dus geen plaats meer is voor Rossi in het fabrieksteam, schuift hij dus door naar het Petronas Team. Hoe dat team er zal uitzien, of hij z’n crew meeneemt en al die zaken zijn nog niet duidelijk, maar komen wellicht binnenkort naar buiten.

Rossi zou z’n contract hebben getekend in het bijzijn van een tv-ploeg, dus wellicht wordt z’n nieuw contract bekend gemaakt tijdens de eerste MotoGP-race van dit seizoen, volgend weekend in Jerez. Daarbij zou het ook gaan om een contract van twee jaar, of één jaar met een optie op een tweede.

Rossi zal dus ook aan de slag gaan naast Franco Morbidelli, een maat én leerling van z’n VR46 Academy.

Deel

Gerelateerde artikels