Royal Enfield Classic 500 Tribute: passend afscheid van een icoon

Sinds z’n herlancering in 2008 veroverde Royal Enfield met z’n “Unit Construction Engine” 500 – de inmiddels alom gekende 500 cc eencilinder met geïntegreerde versnellingsbak – de wereld opnieuw. En hoewel dat blok met elektronische injectie best modern was, zal de dappere mono 500 met z’n bescheiden 27 pk en opvallend lage verbruik de Euro5-norm niet halen. Vanaf volgend jaar verdwijnt de Classic 500 dan ook uit de catalogus.

Maar niet zonder een waardig afscheid: Royal Enfield heeft 1.000 unieke Tribute-exemplaren gebouwd, waarvan er slechts enkele naar de Benelux komen. De kenmerkende UCE 500cc 1-cilinder met zijn onmiskenbare gepruttel zal in de Classic 500 Tribute-versie voorzien van een volledig zwarte kleurstelling die de tijdloze esthetiek van de motor extra in de verf moet zetten. 

 class=

Elke Classic 500 Tribute wordt met de hand gemaakt in de Royal Enfield fabriek in Tiruvottiyur, die een historie van meer dan 65 jaar met zich meedraagt en tevens de geboorteplaats is van vele Bullets en andere Royal Enfield-modellen. De pinstripes op de benzinetank van de Classic 500 Tribute zijn met de hand geschilderd en elke Tribute wordt genummerd op het accudeksel.

 class=

Voorts wordt de Classic 500 Tribute Black af-fabriek uitgerust met een luxueus zadel voor zowel de rijder als de bijrijder, originele zijtassen in waterdicht en gewaxt canvas, en een set gefreesde alu RE Touring-spiegels.

 class=

De prijs van de Royal Enfield Classic 500 Tribute is in Nederland € 7.699 en in België € 6.499. Treuzel alvast niet om een van de weinige exemplaren op onze markt te bestellen…

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.