Royal Enfield: komt er een flattracker?

Wel, beste Watson, daar begint ‘t zo stilaan wel op te lijken. Het merk liet onlangs een custom flattracker – de Twin Tracker – bouwen in het Britse hoofdkwartier én vlakbij het hoofdkwartier van Royal Enfield in India werd een flattrack-school geopend, de toepasselijk genaamde Slide School. Laat ons vooral hopen dat één en één twee wordt, dit keer.

Het custommodel dat we hier zien heeft als basis namelijk een door S&S getunede, Royal Enfield 650 twin, voorzien van raceluchtfilters en een op maat gemaakte hoge uitlaat. Ook het geborstelde frame en de alu swingarm worden over het Kanaal gebouwd door Harris Performance – eigendom van, jawel, Royal Enfield. Veringspecialist Öhlins stond in voor de afvering, waarbij voor een monoshock in plaats van stereovering werd geopteerd en voor 19-inch wielen (in plaats van 18”) werd gekozen. Het bescheiden plaatwerk is dan weer binnenshuis ontworpen en geproduceerd.

Naast deze 650 flattracker presenteerde Enfield tijdens Rider Mania (in Goa, India) onlangs een lichte flattracker met het blok van de Himalayan (een 410cc mono) aan boord: de FT 411 Special. Die laatste pakt eveneens uit met een S&S-beurt, K&N luchtfilters, carbon kuipwerk en een rijklaargewicht van 164 kg. Of beide machines ooit in productie gaan en in Europa belanden? Liever wel!

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 XR

BMW M 1000 XR: winglets en 200 pk

Na de S 1000 R en S 1000 RR wordt nu ook BMW’s sportieve allrounder overgoten met een flinke scheut M-saus. Dat betekent onder meer een setje vleugels. Op

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor