Royal Enfield: komt er een flattracker?

Wel, beste Watson, daar begint ‘t zo stilaan wel op te lijken. Het merk liet onlangs een custom flattracker – de Twin Tracker – bouwen in het Britse hoofdkwartier én vlakbij het hoofdkwartier van Royal Enfield in India werd een flattrack-school geopend, de toepasselijk genaamde Slide School. Laat ons vooral hopen dat één en één twee wordt, dit keer.

Het custommodel dat we hier zien heeft als basis namelijk een door S&S getunede, Royal Enfield 650 twin, voorzien van raceluchtfilters en een op maat gemaakte hoge uitlaat. Ook het geborstelde frame en de alu swingarm worden over het Kanaal gebouwd door Harris Performance – eigendom van, jawel, Royal Enfield. Veringspecialist Öhlins stond in voor de afvering, waarbij voor een monoshock in plaats van stereovering werd geopteerd en voor 19-inch wielen (in plaats van 18”) werd gekozen. Het bescheiden plaatwerk is dan weer binnenshuis ontworpen en geproduceerd.

Naast deze 650 flattracker presenteerde Enfield tijdens Rider Mania (in Goa, India) onlangs een lichte flattracker met het blok van de Himalayan (een 410cc mono) aan boord: de FT 411 Special. Die laatste pakt eveneens uit met een S&S-beurt, K&N luchtfilters, carbon kuipwerk en een rijklaargewicht van 164 kg. Of beide machines ooit in productie gaan en in Europa belanden? Liever wel!

Deel

Gerelateerde artikels

Mutt DRK-01 250 Deluxe

MUTT Motorcycles lanceert DRK-01

Het Britse MUTT, dat focust op 125 en 250cc scramblers, komt met een compleet nieuw model: de DRK-01. Voor het eerst maakt het merk daarvoor

Yamaha XSR900 GP

Kort getest: Yamaha XSR900 GP

Knijp je ogen samen, tuur door je wimpers naar de XSR900 GP en je ziet eind jaren 80 GP-racers, je ziet Lawson, Rainey, je ruikt