Royal Enfield viert 120-jarig bestaan

… en wel met een exclusieve Anniversary-uitvoering van zowel de Interceptor 650 als de Continental GT 650, uiteraard in gelimiteerde oplage.

Royal Enfield bestaat dit jaar 120 jaar, en zo’n bijzondere mijlpaal moet natuurlijk gevierd worden. De oudste motorfietsfabrikant zet zijn rijke geschiedenis in de bloemetjes met twee Anniversary-modellen van de Interceptor 650 en de Continental GT 650.

Beide Anniversary-modellen werden met de hand gebouwd door verschillende teams in Groot-Brittannië en India. De zwart-chromen kleurstelling van de tank is volledig in eigen huis geproduceerd. Daarnaast hebben beide modellen voor het eerst ook zwarte motorblok-elementen en een zwarte uitlaat.


Bovendien worden De Interceptor en de Continental GT uitgerust met een aantal originele accessoires zoals een windscherm, valblokken, en touring spiegels – uiteraard in het zwart zodat het plaatje helemaal klopt. Naast het handgeschilderde Anniversary-embleem en pinstriping op de tank krijgt elk exemplaar ook een uniek nummer op de tankdop.

Van beide modellen samen worden 120 stuks gebouwd, 60 van de Interceptor 650 en 60 van de Continental GT. De 120 Year Edition van de Royal Enfield Interceptor 650 kost 11.499 euro in Nederland, en 9.999 euro in België. Voor de Continental GT moet je respectievelijk 11.699 euro (NL) en  10.199 euro (B) neertellen.


Wie geïnteresseerd is moet wel wat moeite doen én een gelukje hebben. Via de dedicated website (voorlopig enkel in het Frans) kun je je interesse kenbaar maken en de dealer van jouw voorkeur selecteren. Royal Enfield Europa selecteert dan uit alle inzendingen een aantal klanten die op de zogeheten ‘winners list’ terecht komen. Overige geïnteresseerden komen op een reservelijst terecht. Geïnteresseerden kunnen zich melden vanaf vandaag 7 maart om 18:30.

Deel

Gerelateerde artikels

Vaderdag kleur in en win

Vaderdagwedstrijd: Kleur en win!

Binnenkort is het weer Vaderdag, en dan ben je natuurlijk extra lief voor je papa. Daar helpen wij je graag een handje bij: we hebben

Royal Enfield Slide School

Royal Enfield Slide School Benelux

Zo heel af en toe valt er een heel cool persbericht in onze mailbox. Zoals dit: Royal Enfield heeft in samenwerking met flattrack-rijder Maikel Dijkstra

BMW Museum

BMW Jubileumtentoonstelling in München

Ter gelegenheid van 100 jaar BMW Motorrad opende het merk een grote Jubileumtentoonstelling die een overzicht biedt van 100 jaar BMW Motorrad-geschiedenis. De expo zal