RVF1000RR, wordt het zoiets?

Honda diende onlangs al een patent in voor een nieuw V-Tec systeem dat het lijkt toe te gaan passen op de nieuwe Fireblade, tenminste, als de nieuwe superbike ook Fireblade gaat heten, die naam was tot nu toe altijd voorbehouden aan 4-in-lijn motoren. Voor de nieuwe vlaggenschuit lijken de Japanners toch echt over te gaan stappen op een V4, werktitel ‘RVF1000RR’. ‘Eindelijk.’ En ook logisch, gezien het V4 succes in de MotoGP.

Volgens motorbikefans.com zou de nieuwe Blade er ongeveer zo uit moeten gaan zien, waarbij het RC30 kleurenpalet uiteraard volledig tot de verbeelding spreekt. Al blijft Honda ons verbazen met gebrek aan lef op dit vlak. maar we zullen zien. In ieder geval snakt de motorwerld naar een écht ‘baanbrekende’ Honda, iets wat steeds meer op een erfenis uit de jaren 90 is gaan lijken.

Volgens bronnen moet de RVF1000 aan het einde van dit jaar op de EICMA z’n publieke debuut maken om dan in 2020 de aanval te openen in het WK Superbike, een campagne die op dit moment met de huidige Fireblade zeer moeizaam verloopt (lees rampzalig, zie ook het Ten Kate debacle). Er bestaat een kans dat de Fireblade en de RVF in een soort overgangsfase naast elkaar zullen blijven bestaan, waarbij Honda zich met de RVF in een hogere prijsklasse zal gaan begeven, zoals het merk vroeger ook deed met de RC30/RC45 en SP1 en SP2. Het vermogen van de nieuwe V-Tec-V4 wordt geschat op 220 pk…wordt vervolgd.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar