Schmidt wint andermaal Coyote Superbiker.

Dit weekend werd andermaal de hoogmis van het Belgisch motorsportjaar gevierd met de Coyote Superbiker van Mettet. Het trio Chareyre, Schmidt en Class toonde een prachtige strijd. Het was uiteindelijk Marc-Reiner Schmidt (DE) die won (z’n 2de opeenvolgende en 3de overwinning in Mettet), gevolgd door Thomas Chareyre (FR), de zevenvoudig wereldkampioen supermoto, en Markus Class (DE) het podium af. Marc-Reiner Schmidt won ook de ‘Americana’, of afvallingsrace voor de Belg Kevin Viellevoye. Voormalig wereldkampioen Eddy Seel toonde nog steeds de gas te weten staan en won de Senior Superbiker, terwijl de Brit Davey Todd de Legends Biker won voor Fred Fiorentino en Jeff Ward. De Superquader werd gewonnen door Cédric Zbinden (CH), gevolgd door Maxime Cluydts (BE) en Christian Mohring (BE).

Deel

Gerelateerde artikels

Grand Prix Le Mans 2023 1000 GP

1000 Grand Prixs

In 1949 vond op het Eiland Man de allereerste Grand Prix voor motoren ooit plaats. Een tweetal weken geleden, zo’n 74 jaar later, mochten we

Le Mans Bastianini 2022

MotoGP-circuits: Le Mans

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.