Segway lanceert A1 e-scooter met 200 Nm

Segway E300SE

Wacht even, Segway, dat was toch dat merk met die raar uitziende ‘personal transporter’ en de elektrische steps? Klopt, en sinds kort hebben ze ook een eerste, elektrische A1 e-scooter gelanceerd. Met specificaties die weleens erg lollig zouden kunnen blijken.

Zo heeft de Segway E300SE, die zich binnen de L3e-A1 (125cc) categorie situeert, een topsnelheid van 105 km/u en een maximumkoppel van 200 Nm. Da’s alvast een paar dikke giechels aan het verkeerslicht gegarandeerd, denken wij dan, met een acceleratie van nul naar 50 kilometer per uur in 2,89 seconden.

Segway claimt een actieradius tot 130 kilometer, al horen daar wel kleine lettertjes bij – in de disclaimer lezen we dat die 130 km bereikt is ‘bij een snelheid van 45 km/u met 75 kg belasting, 25°C, een windsnelheid van maximaal 3 m/s en op een verharde weg totdat er geen vermogen meer over is’.

Maar goed, dit is dan ook een scooter voor in de (rand)stad, en zoals dat gaat met elektrische tweewielers kan je de actieradius desgwenst uitbreiden door toevoeging van een optionele accu. Overigens zou de standaard actieradius bij normaal, gemengd gebruik zo rond de 85 km liggen.

Segway E300SE

De Segway is opgebouwd rond een stevig stalen frame dat stabiliteit moet garanderen terwijl je die topsnelheid van 105 km/u najaagt. Tweekanaals-ABS en tractiecontrole waken daarbij mee over je veiligheid, de tweezuigerremklauwen komen bij het intussen welbekende J.Juan uit het rek. Verder beschikt de E300SE over 34 liter opbergruimte en de mogelijkheid om je scooter via bluetooth in en uit te schakelen. De Segway E300SE staat bij de dealer voor 4.799 euro.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.