Segway lanceert A1 e-scooter met 200 Nm

Segway E300SE

Wacht even, Segway, dat was toch dat merk met die raar uitziende ‘personal transporter’ en de elektrische steps? Klopt, en sinds kort hebben ze ook een eerste, elektrische A1 e-scooter gelanceerd. Met specificaties die weleens erg lollig zouden kunnen blijken.

Zo heeft de Segway E300SE, die zich binnen de L3e-A1 (125cc) categorie situeert, een topsnelheid van 105 km/u en een maximumkoppel van 200 Nm. Da’s alvast een paar dikke giechels aan het verkeerslicht gegarandeerd, denken wij dan, met een acceleratie van nul naar 50 kilometer per uur in 2,89 seconden.

Segway claimt een actieradius tot 130 kilometer, al horen daar wel kleine lettertjes bij – in de disclaimer lezen we dat die 130 km bereikt is ‘bij een snelheid van 45 km/u met 75 kg belasting, 25°C, een windsnelheid van maximaal 3 m/s en op een verharde weg totdat er geen vermogen meer over is’.

Maar goed, dit is dan ook een scooter voor in de (rand)stad, en zoals dat gaat met elektrische tweewielers kan je de actieradius desgwenst uitbreiden door toevoeging van een optionele accu. Overigens zou de standaard actieradius bij normaal, gemengd gebruik zo rond de 85 km liggen.

Segway E300SE

De Segway is opgebouwd rond een stevig stalen frame dat stabiliteit moet garanderen terwijl je die topsnelheid van 105 km/u najaagt. Tweekanaals-ABS en tractiecontrole waken daarbij mee over je veiligheid, de tweezuigerremklauwen komen bij het intussen welbekende J.Juan uit het rek. Verder beschikt de E300SE over 34 liter opbergruimte en de mogelijkheid om je scooter via bluetooth in en uit te schakelen. De Segway E300SE staat bij de dealer voor 4.799 euro.

Deel

Gerelateerde artikels

Tiger 1200 GT Explorer

Update voor Triumph Tiger 1200

De recente introductie van de grondig vernieuwde Triumph Tiger 900 Rally Pro in de ruige onverharde Spaanse binnenlanden was voor een van de gidsen een

BMW Motorrad days Garmisch-Partenkirchen

BMW Motorrad Days keren terug naar Garmisch

Toen BMW twee jaar geleden aankondigde dat de BMW Motorrad Days van Garmisch-Partenkirchen naar Berlijn zouden verhuizen, reageerden heel wat BMW-rijders ontgoocheld en verbolgen. Voor