Shoei MM93 collectie

Shoei GT-Air2 MM93

Wat? Shoei’s gloednieuwe Marc Márquez-collectie.

Waarom? Het Japanse helmenmerk is al twaalf jaar MM93’s helmenleverancier, een samenwerking die maar eens bekroond moest worden met een iets andere aanpak, vonden ze bij Shoei.

Hoe werkt het? Doorgaans kunnen racefans enkel een replica van het sportiefste helmenmodel kopen, maar dit keer werd de MM93-collectie uitgebreid met modellen voor elk type rijder: sportief, toeristisch, woon-werk, retro… De NXR2 MM93 Rush is gebaseerd op de vorig jaar geïntroduceerde opvolger van de populaire NXR. Hij kreeg toen onder meer een volledig nieuw ontworpen helmschaal, groter vizier, verbeterde ventilatie … en wordt nu dus bedacht met een grijs/zilver/zwarte Marc Márquez-uitvoering. Diezelfde kleuren vormen ook basis voor de Neotec II MM93 2-Way, alleen is Shoei’s systeemhelm niet in mat uitgevoerd maar in glans, met felrood MM93-logo op de achterzijde. Meer felrode accenten op de GT-Air II, Shoei’s sportieve toerhelm met geïntegreerd zonnevizier, maar de meest opmerkelijke in dit rijtje is ongetwijfeld de EX-Zero vintage retrohelm.

Meer info: shoei-europe.com

Deel

Gerelateerde artikels

Nolan X-1005 UC

Nolan 2024

N60-6 Sport, N70-2 GT en X-1005 UC. Het zouden kinderen nummer 12, 13 en 14 van Elon Musk kunnen zijn, maar achter deze rare codenamen