Sluit deuren en ramen: Nieuwe Hayabusa op komst…

Zeg tegen een willekeurige voorbijganger ‘Hayabusa’ en deze zegt waarschijnlijk ‘gezondheid’. Of ze weten nog iets van die Kamervragen, 20 jaar geleden. Dat kan ook.

Goed, Suzuki heeft waarschijnlijk wel meer aan z’n hoofd dan de ontwikkeling van een niche-raket als de Hayabusa (een goedlopende ‘middenklasser’ bijvoorbeeld) en de wens is hier ongetwijfeld de vader van de gedachte maar laat ons even. We snakken naar sexy-Suzuki nieuws.

Wellicht geïnspireerd door de Nasa die recent haar raketprogramma weer op heeft gepakt is ook Suzuki weer achter de tekentafel gekropen. Althans, zo gaat het gerucht. Suzuki voedt de roddelronde namelijk opnieuw, met een nieuw patent voor een de mogelijke Suzuki Hayabusa 2.0. Nadat de mannen uit Hamamatsu in januari al een eerste patentaanvraag indienden voor een ‘uitstootvriendelijke’ uitlaat (wat dat ook moge zijn), die gekoppeld leek aan een vrij herkenbaar Busa-blok, komen ze nu met een aanvraag voor een versnellingsindicator, die op exact hetzelfde 1.340cc-blok gemonteerd is, met exact hetzelfde alu frame en twee verschillende versies van versnellingsbakken (automatisch/manueel).

Dus hé, waar rook is, is vuur…zeker als het om Hayabusa gaat. 250 pk, SVVT, 200 kg, 1350cc en GP-aerodynamica? Of juist een ‘kleine’ 900cc met de veelvuldig gespeculeerde turbo/supercharger? Hoe dan ook: Ja, jaa, jaaaa!

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 XR

BMW M 1000 XR: winglets en 200 pk

Na de S 1000 R en S 1000 RR wordt nu ook BMW’s sportieve allrounder overgoten met een flinke scheut M-saus. Dat betekent onder meer een setje vleugels. Op