SM-wielen voor Ténéré

Haan wheels

Wat? Supermotard-wielen voor Yamaha’s Ténéré 700.

Waarom? Wie wil er nu niet twee motoren voor de prijs van één – of ja, oké, voor een meerprijs.

Hoe werkt het? Het Nederlandse Haan Wheels dat al jaren complete wielen voor supermotard, cross en enduro bouwt, gooit zich nu ook op de markt van de trails. Zo is er voor de Yamaha Ténéré 700 ruime keuze aan wielen in de originele afmetingen (21” voor, 18” achter), maar dus ook een supermotard-kit met 17” voor en achter.

Dat SM-wielen op een trail een geslaagde combinatie is konden we zien op ons Ultiem Toerevent, waar een van de deelnemers met een Ténéré in supermotard-trim kwam aanzetten. Geeft niet alleen een interessante draai aan de rijervaring, we kunnen uit de eerste hand bevestigen dat het er ook geweldig uitziet.

Gezien het hogere gewicht van een trail ten opzichte van een cross- of enduromotor maakt fabrikant Haan Wheels voor het trail-aanbod (zowel standaard als SM-trim) gebruik van versterkte spaken. De naven zijn vervaardigd uit aluminium, de spacers zijn geanodiseerd. Excel-velgen maken het pakketje compleet. De wielen worden met de hand gebouwd en worden als volledig pakket geleverd, dus met spaken, spacers, bouten, schijven en tandwielen.

Meer info: mybihr.eu

Deel

Gerelateerde artikels

Nolan X-1005 UC

Nolan 2024

N60-6 Sport, N70-2 GT en X-1005 UC. Het zouden kinderen nummer 12, 13 en 14 van Elon Musk kunnen zijn, maar achter deze rare codenamen