Sportief? Sport Chief!

Indian Sport Chief

De Indian Chief mag dan al de honderd voorbij zijn, het model is springlevender dan ooit. Om dat te bewijzen voegde Indian eerder deze week de Sport Chief aan de Chief line-up toe. 

Indian kwam in 1921 met de Chief op de proppen en het model zou uitgroeien tot een icoon van de Amerikaanse motorindustrie. In 2021 vierde Indian Motorcycle de eeuweling door een nieuwe Chief voor te stellen, een no-nonsense cruiser die meteen in verschillende versies werd gepresenteerd.

Indian Sport Chief

De Chief Dark Horse, Chief Bobber Dark Horse en Super Chief Limited krijgen in de catalogus nu het gezelschap van de Indian Sport Chief. Zet je de term ‘Sport’ in een modelnaam, dan moet je die uiteraard ook zien in te vullen en daarvoor keken de ontwerpers en ontwikkelaars niet op een moeite. De nieuwe kopkuip (volgens Indian designer Ola Stenegärd een ‘quarter fairing’) zorgt er samen met het nieuwe stuur, de gefreesde kroonplaten en de gegoten wielen voor dat de Sport Chief in het oog springt.

Om de lichtgewicht gietwielen legt Indian sportieve Pirelli banden, de combinatie van een KYB voorvork en FOX twinshocks met 100 mm extra veerweg zorgen ervoor dat de Sport Chief de spreekwoordelijke sportieve daad bij het woord kan voegen. Het zwarte Thunderstroke 116 cubic inch blok en het frame van de Chief werden niet aangepast, maar dat was ook niet nodig. Het blok pompt er een stevige 162 Nm uit, met de drie rijmodi (Sport, Standard en Tour) pas je het karakter van het motorblok aan je humeur van de dag aan vanaf het touchscreen dashboard.

Indian Sport Chief

Dankzij de hoogwaardige vering en de lichte wielen krijgt het rijgedrag van de Chief een flinke scheut sportiviteit geïnjecteerd. Om ook bij een snedige rijstijl de veiligheid te waarborgen kan je altijd en overal rekenen op de bijtkracht en doseerbaarheid van de radiaal gemonteerde Brembo vierzuigerremklauwen die zich vastbijten in 320 mm semi-zwevende remschijven.

Indian Sport Chief

Zoals we dat van Indian Motorcycles gewend zijn voorziet het Amerikaanse merk een flinke catalogus aan accessoires om de Sport Chief mee te personaliseren. Van 250 mm risers onder het stuur (100 mm hoger dan de standaard gemonteerde risers) over aangepaste windschermen en volledige instelbare FOX schokdempers: het is allemaal beschikbaar.

Wil je zelf de looks en de rijsensaties van de Indian Sport Chief ontdekken? Boek dan nu al een proefrit bij een Indian Motorcycles dealer bij jou in de buurt!

Indian Sport Chief

Deel

Gerelateerde artikels

bagage op de motor

Ik ga op reis en ik neem mee…

Het motorseizoen is weer volop op gang getrapt, en dan komen ook de langere tripjes en reizen weer in het vizier. Minstens half zo leuk