Steve McQueen: Man On The Edge

Wat moet een mens in deze verloren dagen tussen Kerst & Nieuw… Deze docu van een uurtje over Steve McQueen bekijken, misschien?

Steve McQueen is onze favoriete macho. En daar zit ‘On Any Sunday’, nog steeds de beste motorfilm ooit, voor heel wat tussen. McQueen was een globale superster die ons films naliet als ‘Bullit’, ‘Papillon’ en ‘Le Mans’. Het goudhaantje van de studio mocht echter geen competitie rijden met motorfietsen … en dus deed ‘ie dat gewoon onder een andere naam. En zo nam Harvey Mushman deel aan races als de Baja 1000, vaak zelfs met mooie resultaten. James Coburn, zijn co-ster uit ‘The Great Escape’, praat deze docu over het film- en motoricoon aan elkaar.

Deel

Gerelateerde artikels

Yamaha_WR450F 2-Trac

Ken je deze nog? Yamaha WR450F 2-Trac

Was er eigenlijk íemand die geloofde dat dit hét ging worden toen Yamaha in 2004 de tweewiel-aangedreven WR450F 2-Trac uitbracht? Helaas, de toekomst zou anders

Silverstone

MotoGP-circuits: Silverstone

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.