Straf verhaal: Wakker worden

Straffe motorverhalen, wie heeft ze niet. En vooral, wie hoort ze niet graag vertellen. Daarom serveert MotoKicX elke donderdag een straf verhaal, kwestie van de dag goed te beginnen.

In 1994 test Giancarlo Falappa een nieuwe achterbrug op de Ducati 916 Superbike in Albacete. Een highsider gooit ‘m uit het zadel en doet hem vier weken in een coma belanden. In het ziekenhuis van de mythische Doctor Costa in Imola, die meerdere rijdersmirakels op z’n naam heeft staan, was de vraag of ‘de Leeuw van Jesi’ ooit nog bij bewustzijn zou komen.

Dr. Costa kwam op het idee om Falappa’s diepste instincten aan te spreken door hem een hoofdtelefoon op te zetten waarin de commentaren van z’n grootste overwinningen werden afgespeeld. Met resultaat: Falappa’s hoofd bewoog lichtjes en hij knipperde met z’n oogleden. Dr. Costa besloot een bekende Italiaanse tv-commentator uit te nodigen en hem ter plekke commentaar te laten geven aan Falappa’s ziekenbed.

Terwijl de commentator ‘verslag uitbracht’ dat Falappa op de hielen werd gezeten door Scott Russell en dat hij ingehaald wou worden, werd Falappa wakker … helaas met blijvend hersentrauma. Falappa was nog slechts een schim van z’n oude zelf, maar hij duikt nog regelmatig op in de WorldSBK-paddock als Ducati-ambassadeur.

Tekst Pieter Ryckaert • Illustratie Bruno Vackier

Deel

Gerelateerde artikels

Straf verhaal: Den draad

Straffe motorverhalen, wie heeft ze niet. En vooral, wie hoort ze niet graag vertellen. Daarom serveert MotoKicX elke donderdag een straf verhaal, kwestie van de

Straf verhaal: Als een winkelkar

Straffe motorverhalen, wie heeft ze niet. En vooral, wie hoort ze niet graag vertellen. Daarom serveert MotoKicX elke donderdag een straf verhaal, kwestie van de