Studenten van Warwick University bouwen elektrische superbike

In Warwick University, een Britse universiteit, zijn 40 studenten in de weer met het ontwikkelen van een elektrische superbike. Tegen de zomer van 2020 zou het project af moeten zijn. Tom Weeden, TT-piloot en winnaar van de Senior Manx Grand Prix in 2016, heeft bevestigd dat hij testrijder zal zijn.

Nu er vanuit de Britse regering voorstellen komen die alle voertuigfabrikanten te verplichten om een volledig elektrisch gamma te hebben tegen 2035, is er het een en ander in gang geschoten. Zo ook in de Warwick University, waar ze een elektrische superbike bouwen. De studenten die zich groeperen in het Warwick Moto-team zijn afkomstig uit verschillende studierichtingen.

Podiumplaats op Isle of Man TT 2022

Toekomstige ingenieurs, IT’ers, wiskundigen en natuurwetenschappers werken samen aan de omgebouwde Honda Fireblade. Het team krijgt steun van Mupo Race Suspension en Rajputana Custom Motorcycles, 1 van de grootste custom-motorgarages in Azië. Daarnaast steunt ook WMG Centre High Value Manufacturing (HVM) Catapult het project. WMG HVM Catapult is een onderdeel van Warwick University waar ze onderzoek voeren naar verschillende aspecten van de mobiliteitssector.

 class=
(c) Warwick Moto

Het doel van de universiteit is om tegen juli 2020 een evenement te organiseren waar ze de superbike kunnen demonstreren. Het prototype zou volgende maand af moeten zijn, dan kan het testen echt beginnen. Naast de demonstratie zou de superbike, bereden door Tom Weeden, deelnemen aan verschillende races. Warwick Moto oogt op een podiumplaats tijdens de Isle of Man TT in 2022. Als je het proces van de creatie wilt volgen kan je terecht op de sociale media van Warwick Moto.

Facebook: https://www.facebook.com/warwickmotoracing/

Instagram: https://www.instagram.com/warwick.moto/

 class=
(c) Warwick Moto

Deel

Gerelateerde artikels

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.