Suzuki Endurance Racing Team wereldkampioen EWC

In Portugal is na de 12u van Estoril het SERT Suzuki Endurance Racing Team voor de 16de keer wereldkampioen gekroond, met hulp van Xavier Siméon. De overwinning was voor het YART Yamaha Team.

Andermaal was de finale van het EWC kampioenschap een triller, waarbij YART (Yamaha Austria Racing Team) en het F.C.C. TSR Honda France team tot de laatste minuut de spanning erin hielden. Uiteindelijk trok het YART team het laken naar zich toe, met slechts 25 seconden voorsprong na 12 uur wedstrijd.  

Het Wójcik Racing Team finishte op de derde plaats met hun Yamaha R1, voor het Suzuki SERT team, dat geen risico’s nam nadat het wat schakelproblemen kende met hun Suzuki GSX-R1000. Maar Etienne Masson, Gregg Black en onze landgenoot Xavier Siméon brachtten de Suzuki thuis en mochten zich tot wereldkampioen worden, althans de eerste twee. Omdat Xavier Siméon niet de hele kalender volmaakte met het team wordt hij officieel niet tot wereldkampioen gekroond. Voor het SERT-team is het trouwens al de zestiende wereldtitel.

Het BMW Motorrad World Endurance Team onder leiding van onze landgenoot Werner Daemen reed lange tijd aan de leiding, maar moest na een crash van rijder Peter Hickman achtervolgen om uitendleijk op een zevende plaats te stranden.

In de Superstock klasse won het Moto Ain team de race op hun Yamaha, waarmee ze ook de FIM Superstock World Cup wonnen.

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

Bimota by Kawasaki Racing Team

Bimota keert in 2025 terug naar WorldSBK

De Italiaanse motorfietsfabrikant Bimota treedt in 2025 terug aan in het WorldSBK kampioenschap, onder de vlag Bimota by Kawasaki Racing Team. Daarmee keert Bimota terug