Suzuki focust op EV, investeringen en klimaat

Suzuki

Suzuki Motor Corporation heeft z’n toekomstplannen voor de periode tot 2030 gepresenteerd. Een eerste elektrische motorfiets is gepland voor 2024, in de periode tot 2030 zitten er acht modellen in de pijplijn.

De focus van Suzuki’s Growth Strategy for 2030 ligt sterk op het verlagen van CO2-uitstoot, het introduceren van geëlektrificeerde modellen en het realiseren van verdere groei, onder meer in Afrika. Tegen 2050 wil het bedrijf koolstofneutraliteit bereiken in Japan en Europa.

Tussen 2024 en 2030 zal Suzuki Motoren dus acht EV-modellen presenteren, van klein tot middelgroot, aldus de persmededeling. En dan is er plots een zinnetje dat extra onze aandacht trekt: Voor grotere motorfietsen voor vrijetijdsdoeleinden overweegt Suzuki om die geschikt te maken voor koolstofneutrale brandstof. Interessant. En Suzuki is daarmee zeker niet het enige merk dat de aandacht verdeelt over de verschillende mogelijke oplossingen.

Suzuki investeert de komende jaren in totaal 4,5 biljoen yen, waarvan 2 biljoen yen naar elektrificatie-gerelateerde projecten zal gaan, en 500 miljard yen in batterij-gerelateerde investeringen. Suzuki investeert verder 2 biljoen yen in R&D op gebieden als koolstofneutraliteit, zoals elektrificatie en biogas, maar ook autonome rijhulpsystemen. Daarnaast zijn er investeringen in faciliteiten, waaronder de bouw van een BEV-batterijfabriek en faciliteiten voor hernieuwbare energie.

Deel

Gerelateerde artikels

LiveWire ONE

LiveWire ONE maakt Europees debuut

LiveWire kondigt zijn entree op de Europese markt aan. Maar wacht, LiveWire was toch die elektrische Harley? Klopt, alleen is het model nu een merk

Kawasaki Promo Tour

Kawasaki trekt weer op Promo Tour

In mei en juni trekt Kawasaki opnieuw door de België en Luxemburg met een truck vol testmotoren. Je kan zestien verschillende modellen testen op dertig