Suzuki stopt ook met EWC

Na het recente nieuws dat Suzuki na afloop van dit seizoen uit het wereldkampioenschap MotoGP stapt, werd nu bekendgemaakt dat het merk ook in het WK Endurance de stekker eruit trekt.

Het nieuws over Suzuki’s plan om zich terug te trekken uit de hoogste klasse kwam naar buiten in de nasleep van de GP van Jerez in mei, toen de teamleden tijdens een test na het weekend op de hoogte werden gebracht van het onverwachte besluit. Pas tien dagen later werd er een verklaring uitgestuurd waarin Suzuki de intentie uitsprak om te vertrekken.


Nu volgt dus de eerste formele verduidelijking. Suzuki’s vertrek uit de MotoGP betekent ook het einde van hun betrokkenheid bij alle andere racedisciplines op WK-niveau … wat concreet enkel nog het EWC is. Geen enkel team werd zo vereenzelvigd met het EWC als het Suzuki Endurance Racing Team, dat in de lange geschiedenis van deze zware discipline maar liefst 20 titels wist te pakken, waarvan de laatste (ooit?) met Xavier Siméon.


De Japanse constructeur voert als drijfveer aan dat ‘het zijn technologie en human resources wil herbestemmen voor de ontwikkeling van een bedrijfsmodel waarin een duurzamere samenleving centraal staat’. Het zou dus niet alleen een financiële beslissing zijn, maar ook en vooral een morele…

Deel

Gerelateerde artikels

Misano

MotoGP-circuits: Misano

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.

Catalunya

MotoGP-circuits: Catalunya

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.