Terug van weggeweest: de Triumph Tiger 900!

Heet van de naald! De Tiger 900, die in vijf (!) verschillende versies in de markt gezet zal worden. We loodsen u even door het gamma: de ‘gewone’ Tiger 900 is ten opzichte van zijn broertjes vrij basic uitgerust en op de weg gericht, de Tiger 900 GT en GT Pro zijn meer voorzien op de lange afstand, terwijl de Tiger 900 Rally en Rally Pro speciaal zijn toegesneden op offroad knallen. 

Het blok in de vijf nieuwkomers is de volledig nieuwe 888cc driecilinder, die 87 Nm bij 7.250 tpm (+10 %) en 95,2 pk bij 8.750 tpm (+9 % in het middenbereik), met een nieuwe 1-3-2-ontstekingsvolgorde die voor wat extra karakter moet zorgen, zowel qua gevoel als geluid. De nieuwe familie pakt verder uit met Brembo Stylema vierzuiger monobloc remklauwen, een tank waar 20 liter in past, ledverlichting, een veilig opbergvak met laadmogelijkheden voor je smartphone, volledig nieuw kuipwerk en graphics. Afhankelijk van welk model je voorkeur geniet, krijg je een volledig nieuw (elektronische) veringpakket, een My Triumph-connectiviteitssysteem, bochten-ABS en -tractiecontrole, tot zes rijmodi (Rain, Road, Sport, Rider, Off-Road, Off-Road Pro), een up/down quickshifter, én een 7-inch TFT-display. 

Naar prijzen en beschikbaarheid is het nu nog raden, maar een uitnodiging voor de eerste test ligt wel al op ons bureau. Binnenkort (februari) een uitgebreid verslag, dus!

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor

Gedinne

Ambiance in Gedinne

Rue du Circuit 46: dit ongelooflijk klinkende adres is waar je komend weekend, 10 & 11 juni, moet zijn voor een met klassieke motoren gevulde