TMAX groeit groter: 560

Met z’n TMAX heeft Yamaha inmiddels bijna twee decennia de referentie qua motorscooters binnen de gelederen – getuige de 275.000 verkochte stuks tot nu toe.

Om ook de nieuwe de scepter te laten zwaaien, voorziet Yamaha in een groter (560cc), sterker (+3,5% vermogen, +6% koppel) en kwieker accelererend Euro5-blok, waarvan zowel de koeling, luchttoevoer, de kettingspanner als de tractiecontrole werden herbekeken. Dunner materiaal zorgt niet alleen voor een lichtere demper, maar ook voor een potentere sound, terwijl de 2020 TMAX ook pronkt met nieuwe ledverlichting (inclusief richtingaanwijzers), aangepaste vering en dito kuipwerk.

Daarnaast presenteert Yamaha ook een TMAX Tech MAX, die standaard een elektrisch windscherm, cruisecontrole, handvatverwarming, zadelverwarming en instelbare achtervering meekrijgt. De ultieme, full-option TMAX, zeg maar.

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 XR

BMW M 1000 XR: winglets en 200 pk

Na de S 1000 R en S 1000 RR wordt nu ook BMW’s sportieve allrounder overgoten met een flinke scheut M-saus. Dat betekent onder meer een setje vleugels. Op