TomTom Rider 450

Sinds ik een gps op mijn racefiets heb, ontdek ik tot mijn plezier steeds nieuwe wegen – zelfs dicht bij mijn woonplaats – waar ik normaal niet zou rijden omdat ik immers ‘de weg ken’. Ook op de motor is navigatie veel meer dan een gadget: een gps draagt dankzij de vele functionaliteiten echt bij aan het rijplezier. De Rider 450 is het topmodel van TomTom. Zonder enige vorm van uitleg slaag ik – en jij dus ook – erin om een van de 150 geïnstalleerde routes, points of interests of natuurlijk gewoon de route die ik hebben moet op het goed afleesbare scherm te krijgen. Het touchscreen is aanraakgevoelig en zou zich moeten aanpassen aan de dikte van je handschoen, en dat lijkt prima te werken. Vooraf geïnstalleerd zijn de ‘lifetime’ kaarten van Europa (wereldkaarten zijn beschikbaar), de mogelijkheid om live verkeersinformatie te ontvangen en waarschuwingen voor flitsers – dat alles om het motorrijden nog veiliger te maken, aldus TomTom. Onder ‘lifetime’ verstaat TomTom overigens de levensduur van het toestel. Concreet: de periode waarin TomTom jouw toestel blijft ondersteunen met software-updates, diensten of accessoires. In tegenstelling tot vroeger, zijn de kaartupdates nu gratis. Wie 100 euro extra op tafel legt, krijgt bij de Rider 450 de Premium Pack met bevestigingskit voor in de auto, een antidiefstalsysteem (sleutelslotje) en een luxueus beschermtasje (lees: transporttasje) waarin de Rider beschermd wordt tegen schokken en krassen.

Prijs: € 399,00 | Meer info: www.tomtom.com

 

Deel

Gerelateerde artikels

Producttest: TCX Baja Mid WP

Bescherming van voeten en enkels op de motor vind ik uiteraard belangrijk, maar hoge offroad-laarzen zijn me vaak te zwaar en te omslachtig. Enter de

Helmtest: Icon Airflite Jewel MIPS

Het Amerikaanse Icon is een buitenbeentje in de wereld van de motorkleding en -helmen. Niet alleen is de styling van de producten best wel radicaal

Helmtest: Shark EVO-GT

Als mijn geheugen me niet in de steek laat, moet het toch al een jaar of vijftien geleden zijn dat ik de allereerste versie van