Toni Bou wereldkampioen Trial (x28)

Toni Bou is de meest succesvolle motorrijder aller tijden. De Spanjaard behaalde in het Italiaanse Lazzate z’n vijfde én zesde overwinning van dit tot acht manches herleide WK Trial Outdoor, waarmee hij voor de veertiende keer de outdoor-titel scoorde en die op het schap kan leggen naast z’n veertien titels indoor.  

In Lazzate domineerde Bou op z’n Repsol Montesa/Honda Cota 4RT de zevende manche van dit kampioenschap, dat werd verreden in quasi ideale omstandigheden. Daarmee scoorde hij al vroeger dan verwacht de titel, omdat z’n naaste tegenstanders allemaal de mist in gingen.  Daarmee behaalde Bou dus andermaal de wereldtitel, ondanks moeilijke trainingsmogelijkheden voor de start van het seizoen, waarbij hij trainde op z’n eigen terras (zie Youtube) en een blessure, opgelopen in de eerste manche van deze tot 8 manches herleide kalender. Om z’n titel nog wat luister bij te zetten, won Bou op zondag ook nog de laatste manche van het seizoen.

Het is Bou’s veertiende outdoor-titel op rij, waarbij hij indoor dat feestje nog eens heeft herhaald, 14 jaar aan een stuk. Niemand is ooit zo dominante geweest in een mondiale motorcompetitie.

Deel

Gerelateerde artikels