Triumph brengt je overal ter wereld, middels drie woorden

En dan bedoelen we niet: “Voortmaken graag, taxichauffeur!”. Neen, de Britten zijn een samenwerking aangegaan met What3Words, een navigatie-dienst en -app die elke plek op de wereld kan omschrijven in drie woorden, waardoor je érg precies (en zonder gepruts met coördinaten) plaatsen kan memoriseren, omschrijven of delen via de My Triumph App.

Daarvoor heeft What3Words de volledige wereldbol onderverdeeld in vierkanten van negen vierkante meter (3x3m), goed voor 57 biljoen stuks, waarna elk van die vierkanten een benaming kreeg van drie woorden, die willekeurig uit het woordenboek (in 35 talen beschikbaar) geplukt werden.

Zo vind je onze redactie op ‘kalm.wiebelen.meepakt’ – een woordcombinatie die je kan invoeren op je Triumph-app, waarna die je zonder omzwerven richting Nijverheidsstraat 3 in Oostkamp voert. Via Bluetooth verbind je je mobieltje namelijk met je dashboard, waarna je op je turn-by-turn navigatie kan rekenen om je tot je bestemming te brengen.

Maar wat is nu eigenlijk ‘t grote voordeel ten opzichte van de gekende methodes? Wel, er zijn er twee: enerzijds kan je niet meer knoeien met coördinaten, waarbij één verkeerd getypt cijfertje voldoende is om je duizenden kilometers verder te doen uitkomen – wat een piloot van Air Asia enkele jaren geleden nog tot zijn spijt mocht ontdekken. Anderzijds blijf je een gelijkaardige precisie behouden wanneer er geen adres of herkenningspunt in de buurt is – ideaal voor wereldreizigers of TET-avonturiers, dus!

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor

Gedinne

Ambiance in Gedinne

Rue du Circuit 46: dit ongelooflijk klinkende adres is waar je komend weekend, 10 & 11 juni, moet zijn voor een met klassieke motoren gevulde