Triumph eert Elvis met limited edition Bonneville T120

Triumph Bonneville T120 Elvis

Triumph komt met een op 925 exemplaren gelimiteerde T120 Elvis Presley, die met verschillende details – zoals de gouden belettering die aan podiumlichten doet denken – verwijst naar Elvis’ iconische Comeback Special in 1968.

Echte fans van de King vinden nog andere verwijzingen, zoals een subtiel ‘Taking Care of Business in a Flash’-embleem. Dat was niet alleen Elvis’ persoonlijke mantra die zijn zijn werkethiek weerspiegelde, het was ook het design van de halsketting die hij aan elk van de leden van z’n Memphis Mafia schonk.

Triumph Bonneville T120 Elvis

Elvis maakte in 1965 kennis met Triumph, toen hij met zijn beste vrienden, beter bekend als de Memphis Mafia, wat rondhing in z’n villa in Bel Air. Elvis’ vriend Jerry Schilling had een nieuwe Triumph T120 besteld en nadat Elvis er een rondje mee gereden had, gaf hij z’n manager de opdracht om er tegen die avond voor elk van z’n vrienden eentje te kopen. Motorfietsdealer Bill Robertson & Sons slaagde erin om diezelfde avond nog zeven Triumphs te leveren (later volgde nog de levering van twee extra motoren), waarop Elvis en z’n maten tot laat in de avond rondreden.

Triumph Bonneville T120 Elvis

Triumph is nu op zoek naar die bewuste Bonnevilles en het dossier groeit gestaag met een aantal heel concrete aanwijzingen. Een klant meldde zich al met de boodschap dat hij ooit de trotse eigenaar was van Schillings Bonneville en dat hij nog steeds de inschrijvingsdocumenten heeft om dat te bewijzen, jammer genoeg werd de motor (die intussen roze werd gespoten) jaren geleden doorverkocht. Nu het chassisnummer bekend is, gaat de zoektocht echter gestaag voort. Wie relevante informatie heeft over een van deze motorfietsen mag zich altijd melden via elvistriumph@triumphmotorcycles.com.

Triumph Bonneville T120 Elvis

De T120 Elvis Presley Limited Edition wordt genummerd geleverd en is onder meer getooid met een gelaserde ets van Elvis’ handtekening. Bij elk exemplaar hoort een gouden plaat van Sony in een exclusieve sleeve, alles komt uiteraard met een echtheidscertificaat. De T120 Elvis Presley Limited Edition moet 17.395 kosten (NL: € 19.795,-) en staat vanaf augustus bij dealers.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar