Triumph en Gibson werken samen voor DGR

Triumph en Gibson slaan de handen in elkaar. De samenwerking is geïnspireerd op twee legendarische modellen van de twee merken: de Gibson Les Paul Standard en de al even legendarische Triumph Bonneville T120, beide uit 1959.

Van beide modellen werd een one-of-a-kind custom edition gecreëerd die in het kader van de 2022 Distinguished Gentleman’s Ride zullen worden uitgereikt aan de deelnemer die het meeste geld heeft binnengebracht.


Aan de 1959 Les Paul Standard Reissue, een replica van de ultieme Gibson-klassieker, werden een aantal Triumph-details toegevoegd zoals de hand gevoerde slagplaat, geïnspireerd op de kenmerkende motorvinnen van de Bonneville, en de geëtste pick-up covers.

De 1959 Legends Custom Edition van de Bonneville T120 heeft op zijn beurt unieke Gibson-details, waaronder het handgeschilderde sunburst-lakschema en de Jet Black gespoten gitaarhals.


The Distinguished Gentleman’s Ride is intussen een klassieker op de motoragenda. De DGR verenigt honderdduizenden motorrijders in klassieke en vintage stijl over de hele wereld om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen.

Sinds het eerste jaar heeft de wereldwijde DGR-gemeenschap meer dan 31 miljoen dollar ingezameld voor liefdadigheidspartner Movember, en is nu actief in meer dan 900 steden en 114 landen over de hele wereld. De Distinguished Gentleman’s Ride vindt dit jaar plaats op zondag 22 mei. Voorinschrijving is al mogelijk voor rijders van over de hele wereld, de officiële inschrijving en fondsenwerving starten op 28 maart.

Deel

Gerelateerde artikels

Tiger 1200 GT Explorer

Update voor Triumph Tiger 1200

De recente introductie van de grondig vernieuwde Triumph Tiger 900 Rally Pro in de ruige onverharde Spaanse binnenlanden was voor een van de gidsen een

BMW Motorrad days Garmisch-Partenkirchen

BMW Motorrad Days keren terug naar Garmisch

Toen BMW twee jaar geleden aankondigde dat de BMW Motorrad Days van Garmisch-Partenkirchen naar Berlijn zouden verhuizen, reageerden heel wat BMW-rijders ontgoocheld en verbolgen. Voor