Triumph Street Scrambler & Street Scrambler Sandstorm

Triumph gaat onvermoeibaar door met het updaten z’n modellijn. Ook de Street Scrambler is nu helemaal Euro5-klaar. En hij brengt gezelschap mee: de Sandstorm Limited Edition.

In het vooronder zit de 900cc watergekoelde twin van de onlangs vernieuwde Bonneville, goed voor 65 pk bij 7.250 tpm. Breed uitgesmeerd koppel zorgt voor een lekker responsief blok, waarbij de piekwaarde van 80 Nm al paraat staat bij 3.250 tpm. De onmiskenbare roffel uit de hooggeplaatste uitlaten onderstreept het unieke karakter van de Street Scrambler. Een (omkeerbare) A2-kit tunet het blok terug tot de wettelijk toegestane 35 kW.

Triumph Street Scrambler 2021

Uiterlijk blijft de Street Scrambler trouw aan het iconische Scrambler-silhouet: breedgeschouderd, met hooggeplaatste dubbele uitlaatdempertjes, breed stuur en spaakwielen. De nieuwe 2021-generatie krijgt daarnaast ook een alu nummerbord met Street Scrambler-logo, terwijl een aantal details zoals de koplampsteun nu afgewerkt zijn in geborsteld aluminium. Het vernieuwde zadel (zithoogte: 790 mm) werd zo smal mogelijk gehouden, zodat ook kleinere rijders vol vertrouwen op de Street Scrambler kunnen stappen.

Triumph Street Scrambler 2021

De 41 mm cartridge voorvork is traditioneel afgewerkt met rubberen vorkhoezen, Brembo vierzuigerklauwen zorgen voor de nodige stopkracht. Ook qua elektronica zit het snor: uitschakelbaar ABS en dito tractiecontrole zijn standaard, net als drie rijmodi (Rain, Road en Off-Road). In die laatste modus worden ABS en TC uiteraard uitgeschakeld. Het minimalistische dashboardje bestaat uit een analoge snelheidsmeter met digitaal menuutje dat intuïtief te bedienen zou moeten zijn. Een USB-poort onder het zadel en een immobilizer vervolledigen het pakket.    

Triumph Street Scrambler 2021

De 2021 Street Scrambler is verder te personaliseren met meer dan 120 Triumph-accessoires, en is verkrijgbaar in drie kleurstellingen: de klassieke Jet Black, de nieuwe Urban Grey en de eveneens nieuwe twin colour Matt Khaki & Matt Ironstone. Vanafprijzen: € 11.100,- in België en € 12.250 in Nederland.

Street Scrambler Sandstorm

De Street Scrambler krijgt het gezelschap van een gelimiteerde Sandstorm-editie, met een eigen kleurstelling, details en accessoires die z’n bloedlijn van desert racers moet onderstrepen; zoals een heavy duty aluminium carterbeschermer, nummerplaathouder met minimalistisch led-achterlicht, koplampgrille en kneepads op de tank.

Triumph Street Scrambler Sandstorm

De Street Scrambler Sandstorm is wereldwijd gelimiteerd op 775 exemplaren. Prijskaartjes: € 11.700,- (B) en € 12.950,- (NL).

Deel

Gerelateerde artikels

BMW R20 Concept

BMW onthult R20 Concept

Het Concorso d’Eleganza Villa d’Este is iets waar wij stervelingen doorgaans ver vandaan blijven, al was het maar omdat we niet langs de gesloten hekken