Triumph vanaf 2024 in MXGP

Midden vorig jaar verraste Triumph met het nieuws dat er een offroad-gamma ontwikkeld zou worden, tegelijkertijd werd er ook een factory raceprogramma aangekondigd. Dat het Triumph menens was, bewees de aanwerving grote namen als Ricky Carmichael en Iván Cervantes als testrijders.

Bijna anderhalf jaar later volgt nu de bevestiging dat het merk in 2024 met een fabrieksteam aan de start wil staan van het FIM WK Motocross, en wel onder de nieuwe vlag van Triumph Racing. De nieuwe Triumph Racing-afdeling is gevestigd in het Triumph-hoofdkantoor in Hinckley, ook de Moto2- en Supersport-raceactiviteiten worden daar ondergebracht.

Triumph CEO Nick Bloor en Thierry Chizat-Suzzoni

Het plan is om in 2024 eerst een aantal 250cc viertaktmotoren in te zetten in de MX2-klasse en het jaar daarop met een 450 deel te nemen aan de MXGP. Het MX-team zal worden geleid door Thierry Chizat-Suzzoni, een van de meest ervaren en succesvolle MXGP-teameigenaren, hij wordt bijgestaan door teammanager Vincent Bereni. Het duo staat heeft samen meer dan 80 MXGP-races binnengehaald, aan ervaring dus geen gebrek.

Testrijder Ricky Carmichael ziet het alvast positief in: “Het heeft lang geduurd, maar nu ik in Engeland de laatste versies (van de prototypes, red) heb getest kan ik je vertellen dat we de capaciteiten in huis hebben om op het hoogste niveau te winnen!”

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.