TVS India koopt Norton Motorcycles

Het faillissement van Norton Motorcycles wordt voor 16 miljoen pond overgenomen door TVS. Het Indiase bedrijf is in Europa bekend door de samenwerking met BMW Motorrad. TVS is verantwoordelijk voor de constructie van de 310 cc-modellen van BMW. Norton ging failliet na verhalen over een wanbeleid, mogelijke fraude, en niet geleverde motoren.

Om de overname te realiseren richtte TVS een dochterbedrijf op: Project 303 Bidco Limited. Het Britse bedrijf werd speciaal opgericht om Norton Motorcycles over te kunnen nemen. Het is nog niet bekend over hoe TVS de schuldeisers tegemoet zal komen. Er zijn nog steeds klanten die wachten op hun – reeds betaalde – motorfiets. Daarnaast is er ook nog het ‘verdwenen’ pensioenfonds van de werknemers van Norton Motorcycles.  

TVS is niet het eerste Indiase bedrijf dat zich ontfermt over een Europees merk. Al een lange tijd is er een Indiase versie van Royal Enfield. Daarnaast heeft de Indiase fabrikant Mahindra al een tijdje de touwtjes in handen van Peugeot, BSA en Jawa. Bajaj is dan weer voor 49% eigenaar van KTM. TVS mag nog 6 maanden lang de gebouwen van Donington Hall gebruiken.  

Deel

Gerelateerde artikels