UFO Onyx Ison

UFO biedt een volledig gamma motorgear voor MX/enduro/offroad-gebruik. Het Italiaanse merk biedt zowel motorspullen voor volwassenen als voor kinderen aan, en de kleintjes krijgen daarbij steevast dezelfde kwaliteit voorgeschoteld als de groten. Zo heeft ook deze UFO Onyx kinderhelm dezelfde technische specificaties als het model voor volwassenen: een helmschaal in high-strength polycarbonaat, een instelbare klep, een dubbele-D-sluiting en superzachte binnenvoering. Je kunt deze test dus gewoon extrapoleren naar de ‘volwassen’ versie, al komt de ONYX voor volwassenen (XS – L, 136 euro) natuurlijk in andere kleurstellingen – die er overigens even vet uitzien. Ik heb een kindermaatje getest omdat ik nu eenmaal niet groter ben dan de gemiddelde 12-jarige. De UFO Onyx past me perfect. De binnenvoering sluit goed aan rond mijn gezicht en voelt heel comfortabel aan. Ik heb deze helm gedragen tijdens een zevendaagse offroad-reis in Laos, met andere woorden: ik heb ‘m gedurende zeven dagen zo goed als de hele dag lang gedragen. Op geen enkel moment heb ik een pijntje of iets hinderlijks gevoeld, en zo hoort het! Met 1.180 gram is hij ook vederlicht. Ik ben fan van dubbele-D-sluitingen, het blijft de veiligste manier om een helm te sluiten, en zoals alle dubbele-D’s is ook deze heel gebruiksvriendelijk. Een piepklein minpuntje: de drukknop aan de sluiting vergt wel wat drukkracht. Maar als dat het enige is… Kortom: een uitstekende helm, die er bovendien ook nog eens geweldig uitziet. Aanrader!

Prijs: € 129,00 | Getest door: Sarah Van de Mosselaer |
Maten: S – L | Meer info: www.rinotrading.be

 

Deel

Gerelateerde artikels

Producttest: TCX Baja Mid WP

Bescherming van voeten en enkels op de motor vind ik uiteraard belangrijk, maar hoge offroad-laarzen zijn me vaak te zwaar en te omslachtig. Enter de

Helmtest: Icon Airflite Jewel MIPS

Het Amerikaanse Icon is een buitenbeentje in de wereld van de motorkleding en -helmen. Niet alleen is de styling van de producten best wel radicaal

Helmtest: Shark EVO-GT

Als mijn geheugen me niet in de steek laat, moet het toch al een jaar of vijftien geleden zijn dat ik de allereerste versie van