Uit de oude doos: Hislop & Fogarty, 1992 Senior TT

Hislop TT IOM 1992

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn, maar daar kijken we met de glimlach doorheen en we hopen van jullie hetzelfde.

De Senior TT van 1992 wordt beschouwd als een van de beste Isle of Man TT-races aller tijden. Fogarty had zich eerder die week teruggetrokken uit de Formule 1-race op zijn Loctite Yamaha YZF750R, een wedstrijd die Hislop als tweede beëindigde op de Norton NRS588.

Fogarty, Isle of Man TT 1992

Hoewel er continu van plaats werd gewisseld, zouden de twee elkaar de hele wedstrijd niet zien, Fogarty was namelijk op de vierde plaats gestart tegenover een vijftiende plek voor Hislop.

Carl Fogarty kwam, met een nieuw ronderecord, als eerste over de finish en moest daarna net als het publiek nagelbijtend afwachten of dit volstond. De witte Norton bleek de laatste ronde een seconde langzamer (ook wel onder het ronderecord) geweest te zijn, maar Hislop hield 4,4 seconden over op zijn concurrent en pakte daarmee een fameuze overwinning voor Norton, de eerste in de Senior sinds 1961. Wat. Een. Thriller.

Deel

Gerelateerde artikels

Yamaha_WR450F 2-Trac

Ken je deze nog? Yamaha WR450F 2-Trac

Was er eigenlijk íemand die geloofde dat dit hét ging worden toen Yamaha in 2004 de tweewiel-aangedreven WR450F 2-Trac uitbracht? Helaas, de toekomst zou anders

Silverstone

MotoGP-circuits: Silverstone

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.