Vanaf 4 mei met drie motoren recreatief de weg op. Gebruik je verstand.

Jan Jambon heeft het gezegd in het VTM-nieuws: hij beschouwt motorrijden als een sport dus van hem mogen motorrijders vanaf 4 mei net zoals fietsers in groepjes van drie recreatief de weg op. Dat is geen officieel statement, maar wat ons betreft is gezegd ook effectief gezegd en dat al sinds de kleuterklas.

Het voelt aan als een verlossing. Laten we het dus ook zo houden. Meteen een rubberstreep van honderd meter achterlaten, beginnend vanaf je garagepoort, lijkt ons niet meteen de juiste manier om deze versoepelde maatregel te vieren.

De wegen zullen nog steeds leeg zijn wat betreft auto’s, of toch ‘leger.’ Tegelijk zullen er nog steeds veel fietsers en wandelaars de wegen bevolken. Ga dus niet als een malle het ronderecord op je favoriete rondritje wat scherper stellen. Laat je als motorrijder van je beste kant zien. De kranten staan vol met psychologen die het over de stress hebben die een lockdown teweeg brengt. Ga dus geen 24 stoplichtsprints oefenen aan hetzelfde stoplicht met je open uitlaat. Je wil nog steeds niet op de spoedafdeling terecht komen, laat staan intensieve terecht komen en nog minder iemand anders daarheen sturen. Geef niemand de kans om je met de vinger te wijzen, laat staan je als een misplaats onderwerp in de krant te gebruiken. Maak van je eerste rit er ook ééntje naar de dichtstbijzijnde compressor en ga je bandenspanning controleren, zouden we zeggen, ervan uitgaand dat de rest van je motor uiteraard technisch in orde is.

Maar los van het opgeheven vingertje: geniet ervan mensen. Wij zullen hetzelfde doen.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.