Viñales verlengt contract

Nog voor de start van het seizoen heeft Yamaha MotoGP-fabrieksrijder Maverick Viñales aangekondigd dat hij z’n contract bij het Yamaha-team voor de komende twee seizoenen heeft verlengd. Ook in 2021 én 2022 rijdt de Spanjaard voor Yamaha.

2020 wordt een seizoen waarin het merendeel van de rijders in de MotoGP einde contract zijn, waarbij een mogelijke stoelendans van jewelste zich aanbiedt. Maverick Viñales ontspringt die dans door nu al z’n contract te verlengen voor de komende twee seizoenen bij Yamaha. Hoewel de Yamaha de laatste seizoenen niet de snelste motor bleek, kiest Viñales er toch voor om bij z’n huidige team te blijven.

Dat wil zeggen dat ook Yamaha zo snel mogelijk een akkoord wilde met de Spanjaard, wat met het oog op een nakend afscheid van Valentino Rossi, Viñales teamgenoot, én het fantastische debuutseizoen van Petronas-Yamaha rijder Fabio Qartararo tot de speculatie leidt dat Yamaha in de eerste plaats met hun twee jongere rijders door wil gaan. Want ook Rossi is eind dit seizoen aan het eind van z’n contract, maar hij wil de eerste races afwachten en afgaand op die resultaten over z’n toekomst beslissen. Zelf gaf de Italiaan al aan dat een switch met Quartararo een mogelijkheid is om de jonge Fransman in de Yamaha-rangen te houden.

Tot vandaag speelde ook Viñales z’n beslissing mee in die mogelijke scenario’s. Dat is nu van de baan, waarbij Yamaha zich nu dus op hun andere rijders kan concentreren wat betreft contractonderhandelingen. Of Viñales nu ook de officiële nummer één wordt binnen het Yamaha fabrieksteam is niet duidelijk, maar het zou logisch lijken mocht dat wel zo zijn.

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er