Voorbeschouwing 35ste Elf Moto Superbiker

Op 7, 8 en 9 oktober 2022 is het weer zover: dan sluit Mettet het raceseizoen af met de Superbiker, het officieuze WK Supermoto en Belgiës grootste en meest sfeervolle motorsportevenement met een reputatie die tot ver over onze landsgrenzen reikt. En dat intussen voor de 35ste keer!

Het concept is genoegzaam bekend: grote internationale sterren nemen het in verschillende categorieën en in een razend tempo van opeenvolgende races tegen elkaar op. De Elf Moto Superbiker staat zeer hoog aangeschreven bij de Supermoto-toppers. In de Prestige-categorie is er aan grote namen dan ook geen gebrek: titelverdediger Marc-Reiner Schmidt, meervoudig wereldkampioen Thomas Chareyre, meervoudig Brits kampioen Chris Hodgson, Duits wonderkind Jan Dietenbach… Maar ook de Belgische toppers zijn van de partij, zo tekenen onder meer Romain Kaivers, Romeo Fiorentino, Loucas Capone en Sébastien Bouillon present.


De Superbiker is groot geworden met sterren uit andere disciplines die er hun geluk komen beproeven in de zogeheten Starbiker. Dit jaar trekken daar Man TT-rijders Davey Todd en Connor Cummins de kop, maar ook Europees kampioen Pierre-Yves Bian, onze eigenste wereldkampioen endurance Xavier Simeon (z’n laatste professionele race), Superbike-kampioen Vincent Lonbois en flattrack-specialist Stéphane Mezard staan aan de start.

De Superbiker was altijd al een evenement waar de sfeer en randanimatie een belangrijk deel uitmaakt van het geheel; dus reken ook op freestyle- en stuntshows. Daar zien we dit jaar X-Gameskampioen Luc Ackermann en de Belgische evergreen Gilles Dejong, Mike Van Dijck en Giles Goethals. Dat je ook met quads een aardig stukje kan stunten, toont de Fransman David Tharan. Belgische rijzende ster Julien Vanstippen brengt dan weer een speciale ramp mee om frontflips te maken. Aras Gibieza Arūnas, een van ’s werelds bekendste stuntrijders, vervolledigt het feestje.


En dan is er natuurlijk ook nog de inmiddels traditionele afterparty: het After Race Festival. Op vrijdagavond geven coverbands Slick, Replay en Mother Cover het beste van zichzelf. Op zaterdagavond is het de beurt aan de Belgische dj’s Mademoiselle Luna, DJ Ghost, Jelle Van Dael, Dave Lambert, Heikki en Nico Parisi.

Laten we in al dat feestgedruis vooral niet vergeten dat Mettet ook de uitgelezen kans is voor amateurs om zich te meten met de wereldtop. Zo is de Mettet Junior Challenge bedoeld voor toekomstige jonge kampioenen tussen 10 en 14 jaar. De Mettet Supermoto Vintage Challenge wordt georganiseerd voor rijders vanaf 30 jaar en een motor van voor bouwjaar 2004. De Mettet Supermoto Ladies Challenge is enkel gereserveerd voor dames op een TM Supermoto die door de organisatie ter beschikking wordt gesteld. En tot slot is er nog de seniorencategorie voor piloten ouder dan 45 jaar.

Tickets zijn beschikbaar in voorverkoop en aan de kassa. De voorverkoop loopt nog tot donderdag 6 oktober middernacht via de Elf Moto Superbiker website. Alle info en prijzen kan je daar terugvinden.

Deel

Gerelateerde artikels