Voorlopige GP-kalender 2020 bekend: Thailand eerder, Finland nieuw

Spectaculair anders dan dit seizoen is het niet, maar toch zijn er wel wat opvallende wijzigingen op de voorlopige GP-kalender voor 2020. De heren coureurs moeten sowieso harder werken voor hun centen want er komt een race bij op de kalender. Het spul trapt af op 8 maart, in Qatar.

Het seizoen telt nu liefst 20 wedstrijden. Wij zijn voor, laat dat duidelijk zijn, de GP van Finland op de Kimiring, het circuit waar de MotoGP-(test)rijders vorige week nog hun eerste rondjes draaiden en toch vooral positief over waren, is de nieuwkomer. Er moest wat geschoven worden om de Kimiring in te passen (juli, de wedstrijd na Assen) aangezien voor of najaar niet echt een optie is voor een circuit in Scandinavië, de Sachsenring is daardoor nu naar voren gehaald, voor de TT.

Een andere opvallende verschuiving is de GP van Thailand. De race op Chang International Circuit wordt uit de Aziatische cyclus gehaald aan het einde van het seizoen en is nu al de tweede wedstrijd van het jaar, waardoor het hele circus dus oostwaarts de aardbol overtrekt, van Qatar, via Thailand weer door naar Texas en Argentinië, die laatste twee hebben ook van plekje gewisseld. Assen staat – uiteraard – weer voor het laatste weekend van juli op de lijst. De Kimiring en Brno zijn nog ‘onder voorbehoud’: de eerste moet nog door de FIM gehomologeerd worden en de Brno zal het contract officieel nog moeten verlengen.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.