Xavier Siméon stopt

Het is even schrikken. Xavier Siméon, regerend wereldkampioen EWC, heeft om persoonlijke redenen besloten te stoppen met racen.


In een persbericht van Zelos, het managementbureau waarmee Siméon is verbonden is, legt hij het als volgt uit: “Vandaag heb ik het hoogtepunt van mijn carrière bereikt met een WK Endurance-titel. Ik besef hoeveel geluk ik heb gehad om mijn passie ten volle te beleven, maar nu ligt mijn toekomst elders. Ik heb gedaan wat ik moest doen en deze zomer besefte ik hoeveel ik op andere gebieden nog te doen heb. Je moet weten hoe je afscheid moet nemen op het juiste moment, en de mijne is gekomen. Ik wil nu mijn passie en al mijn ervaring doorgeven aan jong Belgisch talent dat wil doorbreken. Ik denk aan Barry Baltus in Moto 2, maar ook aan de jongeren die hun stempel nog moeten drukken (zoals Lorenz Luciano), en de studenten van de vzw Belgian Motorcycle Academy. Ik wil mijn ouders bedanken die mij op elk moment van mijn carrière hebben gesteund, Francis Bata die mij heeft gelanceerd, Freddy Tacheny die mij heeft geholpen te worden wie ik ben, mijn partners en sponsors die gedurende mijn hele carrière in mij hebben geloofd, mijn talrijke fans die mij constant hebben gesteund, en alle mensen die mij in mijn carrière als piloot hebben omringd. Ik neem geen afscheid van motorrijden, het zal altijd deel uitmaken van mijn leven, maar op een andere manier.”
 

De beslissing komt er uiteraard ook omdat Suzuki heeft besloten na dit seizoen z’n activiteiten in het WK Endurance op te schorten. Ook al zou het huidige team van Siméon, het Suzuki France team, wel nog willen doorgaan, maar dan zonder fabriekssteun, voor Siméon blijkt dat geen motivatie om verder te gaan. Ook al maakt hij nog steeds kans op een tweede titel. De voormalige Superstock 600 en 1000 -kampioen, Moto2-winnaar en MotoGP-rijder baat in Andorra, waar hij resideert, een choclade-winkel uit van de Jeff de Bruges-keten en wil zich daarop verder gaan toeleggen, naast het coachen van jonge rijders dus. Daarmee valt het doek over de carrière van één van de beste wegracers die ons land ooit heeft gekend.


PALMARES XAVIER SIMEON

2022: winnaar 24 Heures Motos van Le Mans, 4e 24H SPA EWC Motos

2021: Wereldkampioen Endurance

2019-2020: Wereldkampioenschap endurance

2019: MotoE Wereldkampioenschap – 5e

2018: MotoGP wereldkampioenschap – 27e

2017: Moto2 Wereldkampioenschap – 23e

2016: Moto2 Wereldkampioenschap – 17e

2015: Moto2 Wereldkampioenschap – 7e

2014: Moto2 Wereldkampioenschap – 14e

2013: Moto2 Wereldkampioenschap – 12e

2012: Moto2 Wereldkampioenschap – 21e

2011: Moto2 Wereldkampioenschap – 26e

2010: Moto2 Wereldkampioenschap – 30e

2009: FIM Superstock 1000 Cup winnaar

2006: European Superstock 600winnaar

Deel

Gerelateerde artikels