Yamaha introduceert TY-E 2.0 elektrische trialmotor

Yamaha introduceert de TY-E 2.0, een splinternieuwe elektrische trialmotor die dit jaar al zou worden ingezet in een aantal manches van het FIM Trial World Championship.

Deze TY-E 2.0 is een doorontwikkeling van het eerste TY-E-model dat al in 2018 werd aangekondigd. Zo heeft de TY met AC sunchrone elektromotor een nieuw ontworpen monocoque frame van composietlaminaten en een nieuw ontwikkelde lichtgewicht Li-ion batterij met ongeveer 2,5 keer de capaciteit van het vorige model. De TY-E 2.0 weegt iets meer dan 70 kg.

Het is de bedoeling dat de nieuwe TY-E 2.0 vanaf juni dit jaar deelneemt aan het FIM Trial World Championship; met in het zadel – nu ja, op de stepjes – Kenichi Kuroyama van het Yamaha Factory Racing Team, die ook als ontwikkelingsrijder fungeert.

Deel

Gerelateerde artikels

Tiger 1200 GT Explorer

Update voor Triumph Tiger 1200

De recente introductie van de grondig vernieuwde Triumph Tiger 900 Rally Pro in de ruige onverharde Spaanse binnenlanden was voor een van de gidsen een

BMW Motorrad days Garmisch-Partenkirchen

BMW Motorrad Days keren terug naar Garmisch

Toen BMW twee jaar geleden aankondigde dat de BMW Motorrad Days van Garmisch-Partenkirchen naar Berlijn zouden verhuizen, reageerden heel wat BMW-rijders ontgoocheld en verbolgen. Voor