Yamaha lanceert R7 Cup

Yamaha organiseert in 2022 een Europese R7 Cup. Klap op de vuurpijl is een SuperFinale die verreden wordt tijdens een van de laatste rondes van het WorldSBK.

De Yamaha R7 Cup Series zal volgend jaar van start gaan in verschillende Europese landen, de organisatie ligt in de handen van de plaatselijke Yamaha-branches. Doel van de R7 Cup is een kostenefficiënte en toegankelijke race-ervaring aanbieden aan ervaren amateurracers, maar zeker ook aan circuitrijders die de stap naar competitie willen zetten.


“In tegenstelling tot onze andere race-series is de R7 Cup niet bedoeld voor jonge racertjes in de dop die gaandeweg willen doorgroeien tot professionele racers”, verduidelijkt Paolo Pavesio, hoofd Marketing & Motorsport van Yamaha Motor Europe. “Het concept richt zich op rijders die voornamelijk voor het plezier racen, circuitrijders die zich graag willen meten met andere trackday-fanaten. Doel is een race-serie waarin het community-gevoel vooropstaat. Alle rijders zijn welkom, ongeacht leeftijd of achtergrond.”


Kers op de taart is de R7 Series European SuperFinale aan het eind van het seizoen. De 30 beste rijders uit de verschillende nationale R7 Cups worden uitgenodigd om het tegen elkaar op te nemen in een SuperFinale die wordt verreden tijdens een van de laatste Europese rondes van het WorldSBK. Op vrijdag wordt er getraind, op zaterdag worden er twee races verreden.

Datum en locatie van de SuperFinale, net als de rest van de kalender van de R7 Cup in verschillende Europese landen, worden binnenkort bekendgemaakt. Wij staan alvast te popelen…

Deel

Gerelateerde artikels