Yamaha R125 Cup, KicXstart je racecarrière

Al tien jaar lang een onverminderd populaire opstapklasse en ook in 2022 is de Yamaha R125 Cup powered by KicXstart de beste start van je racecarrière. Yamaha’s lichtste Supersport leent zich er als geen ander voor je raceskills te verbeteren en als onderdeel van de bLU cRU racing family kan je rekenen op intensieve begeleiding op en naast de baan. Zo word je optimaal voorbereid om door te stromen naar de R3 Cup en de splinternieuwe R7 Cup!

De Yamaha R125 Cup powered by KicXstart gaat alweer het elfde seizoen in en is nog altijd onverminderd populair. Er wordt gereden met het laatste model van de Yamaha YZF-R125, een lichtgewicht Supersport die duidelijk op de YZF-R1 geïnspireerd is en zich uitstekend thuis voelt op de korte circuits waar de Cup in actie komt. Dat de klasse niet alleen een ideale opstap is voor jonge onervaren rijders, maar ook een prima doorstroming biedt aan coureurs die al ervaring hebben opgedaan met minibikes of kleinere motoren is door de jaren wel bewezen. Maar wat goed is kan altijd beter, en in 2022 kunnen de coureurs profiteren van een nog intensievere begeleiding op het circuit en de voordelen die nieuwe partners KicXstart, Damen Motorkleding, Füsport en Bridgestone bieden.

De coureurs kunnen voortaan rekenen op een nog intensievere begeleiding. Bob Withag, voormalig motorcoureur op hoog niveau en zeer ervaren testcoureur voor KicXstart, zal net zoals voorgaande jaren de R125 Cup coördineren en de rijders coachen. Daarnaast is Leon Bovee, eveneens in het verleden succesvol coureur met Yamaha en al jaren actief als trainer in de wegrace, aangetrokken als begeleider en coach voor het bLU cRU Racing traject. Naast de intensieve coaching en begeleiding van Bob Withag en Leon Bovee zal voormalig Yamaha R125 coureur Koen Ligtenberg ter ondersteuning paraat staan.

Zoals altijd wordt de Yamaha R125 Cup powered by KicXstart actief ondersteund door Yamaha Benelux. Hierdoor kan de Yamaha YZF-R125 tegen een zeer scherpe prijs worden aangeboden. De R125 Cup wegracekit wordt tegen een geringe meerprijs geleverd en omvat kuipwerk in de Cup-kleuren, stalen remleidingen, een set racebanden, voorremhendel beschermbeugel, killswitch, race-uitlaatsysteem, speciaal luchtfilter en een mileumat.

De Yamaha R125 Cup powered by KicXstart maakt onderdeel uit van het KNMV NK Junior Moto Racing en bestaat uit een voorjaarstraining en zeven wedstrijden op verschillende, uitdagende circuits in Nederland en België. Naast dat er gestreden wordt voor de kampioenstitel, is er voor nieuwkomers een speciaal Rookie-klassement. Voor de winnaar van het overall-klassement stelt Yamaha Benelux een raceklare Yamaha R3 beschikbaar, om een seizoen lang in de Yamaha R3 Cup uit te kunnen komen.

De wedstrijdverslagen en alle tussentijdse nieuwsupdates zijn te volgen via KicXstart, op motorsportsite Racesport.nl en natuurlijk via de website van de Yamaha KicXstart R125 Cup. Hier vind je ook alle overige informatie over de competitie en de Yamaha YZF-R125 met wegracekit.

Nieuwsgierig geworden? Kijk snel op www.yamaha-R125-Cup.nl

NK Junior Moto Racing Kalender 2022

9/10 april – TT Junior Track Assen

7 mei – Veldhoven

21 mei – TT Junior Track Assen

6 juni – Staphorst

2/3 juli – Spa Francorchamps (BE)

24 september – TT Junior Track Assen

1/2 oktober – TT Junior Track Assen

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.