Yamaha Racing bLU cRU Benelux 2024: voorinschrijvingen open

R3 Cup

Motorsport zit in het DNA van Yamaha, en met het bLU cRU concept wordt iedere rijder op zijn of haar eigen niveau optimaal begeleid. Jong of oud, ervaren of niet, je wordt altijd geholpen het beste uit jezelf te halen.

Voor de instap in de wegrace is er de Yamaha YZF-R125, waarmee rijders vanaf 12 jaar de strijd met elkaar aan kunnen gaan op kleine circuits in de Yamaha R125 Cup. Aansluitend kan de overstap worden gemaakt naar de Yamaha YZF-R3, waarmee in de R3 Cup de eerste meters op de grote circuits worden gemaakt. Sinds 2023 is er de mogelijkheid om verder door te ontwikkelen met de Yamaha YZF-R7 in de nieuwe R7 Cup, die ook in 2024 van start gaat.

Uniek aan het bLU cRU Racing Benelux concept is dat alle rijders binnen het gehele programma kunnen rekenen op intensieve begeleiding van een gedreven crew. Klasse-coördinator Bob Withag en rijderscoach Leon Bovee hebben beide een indrukwekkend CV met onder andere een succesvolle loopbaan als motorracer en jarenlange ervaring als klasse-coördinator, trainer en rijderscoach in diverse wegraceklassen. In de R125 Cup kunnen coureurs daarnaast rekenen op ondersteuning van Koen Ligtenberg, voormalig deelnemer in die klasse.

Coaching

De Yamaha R125 Cup: een uiterst succesvolle opstapklasse
De nog altijd populaire opstapklasse werd in 2012 in het leven geroepen en bereidt coureurs vanaf 12 jaar optimaal voor op een vervolgklasse zoals de Yamaha R3 Cup. Er wordt gereden op kleine circuits met identieke Yamaha YZF-R125 motoren voorzien van een wegracekit.

Yamaha R3 Cup: doorstroom voor jonge wegracetalenten
De Yamaha R3 Cup gaat in 2024 haar zesde seizoen in en heeft als doel het verder doorontwikkelen van jonge wegracetalenten en ze kennis laten maken met de grote circuits. Met name voor rijders uit de R125 Cup is het een ideale vervolgstap. Ook in deze Cup gaan de racers met een identieke, volledig raceklaar opgebouwde Yamaha YZF-R3 de strijd met elkaar aan.

R3 Cup

Yamaha R7 Cup: betaalbaar raceplezier
Met de komst van de R7 Cup in 2023 werd er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het bLU cRU Racing Benelux programma waarin betaalbaarheid, plezier en snelheid voorop staan. Met de speciaal voor de R7 ontworpen GYTR wegracekit staat er een toegankelijke sportmotor klaar voor de trackday-rijder die klaar is voor de competitie of de jonge racer die door wil stromen vanuit de R3 Cup.

R7 Cup

Europese R-series SuperFinale
Voor de beste rijders uit de R3 Cup en de R7 Cup is het seizoen na de laatste wedstrijd nog niet voorbij: zij mogen de strijd met de beste rijders van de Cups uit andere landen aangaan in de bLU cRU Racing SuperFinale, die wordt verreden binnen het programma van de World Superbike.

Powered by KicXstart
Ook in 2024 zijn de Yamaha R125, R3 en R7 Cup ‘powered by KicXstart’, het Nederlandse zusterblad van Motorrijder. Naast dat de kleuren van trotse partner KicXstart op de kuipen prijkt, zullen de wedstrijdverslagen in het magazine te lezen zijn. Ook Motorrijder brengt de wedstrijdverslagen en online zijn de Cups te volgen op Racesport.

Voorinschrijving geopend
Binnenkort zullen er meer details over de R125, R3 en R7 Cup 2024 bekend worden gemaakt maar je kan nu je interesse in een van de Cups al kenbaar maken. Hiervoor kan contact op worden genomen met klasse-coördinator Bob Withag of Leon Bovee via info@yamaharacingbenelux.eu.

De voorinschrijving voor alle klassen is geopend op de website:

R7 Cup

R3 Cup

R125 Cup

Meer info vind je hier op de Yamaha-website.

Yamaha Racing
Yamaha Racing

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar