Yamaha Tracer 700 krijgt R1-looks (en nog wat meer)

Na de Tracer 900 in 2019 is bij Yamaha nu ‘t kleine broertje aan de beurt. De Tracer 700 krijgt als eerste binnen het gamma de Euro5-versie van de populaire 689cc CP2-twin in het frame gelepeld, waarvan zowel injectie, ontsteking, luchtinlaat als uitlaat volledig zijn vernieuwd. Hoe sterk de invloed van die aanpassingen is op vermogens- en koppelcijfers is nog niet bekend, al laten de Japanners wel weten dat de vermogenspiek iets eerder bereikt wordt (op 8.750 ipv 9.000 tpm) en aan het rijklaargewicht van 196 kg gelijk blijft.

De twee tot spleetjes geknepen dagrijleds en het duo led-koplampen zorgen voor een flink agressievere look, en hinten in de richting van Yamaha’s YZF-familie. Het strakker vormgegeven kuipwerk, spatbord, het met één hand verstelbare schermpje (over 60mm), en de handkappen met geïntegreerde led-richtingaanwijzers houden niet alleen wind en regen uit de buurt, maar geven ‘m vooral een atletischer voorkomen.

Ook ergonomie en rijwielgedeelte gingen op de schop. Het ééndelige duozadel biedt in 2020 meer steun en het 34mm bredere stuur meer hefboom. De Tracer doet het nu met een 41mm UPSD met cartridges en zwaardere veren, terwijl je zowel voor- als achteraan eenvoudig de uitgaande demping en veervoorspanning kan bijstellen. Met je neus op ‘t stuur valt meteen de nieuwe LCD-tellerpartij op, die zich met een knop op de linker stuurhelft zal laten bedienen. De Tracer 700 zal vanaf februari 2020 bij de dealers te vinden zijn, prijzen zijn nog niet bekend.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.