Yamaha verhoogt prijzen

Yamaha ziet zich door verschillende oorzaken genoodzaakt tot een gemiddelde prijsverhoging van 5 %.

Yamaha blijft zeer open communiceren met zijn klanten – als een van de weinige motorproducenten, mogen we wel zeggen. Een tijdje geleden deed het merk hetzelfde: toen de gevolgen van de wereldwijde problemen met de toeleveringsketen zo overduidelijk werden dat ze niet langer genegeerd konden worden, stuurde Yamaha een videoboodschap de wereld in.

In plaats van in alle stilte de prijzen te verhogen en achteloos fluitend de andere kant op te kijken, geeft Yamaha duidelijk aan dat er een prijsstijging wordt doorgevoerd en waarom: ‘De wereldwijde onrust op economisch en geopolitiek gebied gaat helaas niet voorbij aan de motorbranche. Fabrikanten worstelen met de gevolgen ervan en dat geldt ook voor Yamaha. Daarom maakt Yamaha Motor Europe branch Benelux bekend dat het zich gedwongen ziet de prijzen van de motorfietsen en scooter line-up te verhogen. De prijzen van de modellen worden met gemiddeld 5% verhoogd’, klinkt het in het persbericht.

Mario Janssen, Country Manager Benelux bij Yamaha Motor Europe, laat gezonde tegenzin doorschemeren: “Natuurlijk betreuren wij deze situatie. Wij willen een geweldige prijs/kwaliteitverhouding bieden. Momenteel kampen wij echter net als de andere motorfabrikanten met een onrustige wereldmarkt. De oplopende inflatie, het wereldwijde grondstoffentekort en de verstoorde aanvoerketens als gevolg van de coronapandemie legden al flink wat druk op onze prijsstelling en nu is daar ook de energiecrisis bij gekomen. Dat alles optellend restte ons geen andere optie dan de verkoopprijzen te verhogen om onze klanten dezelfde hoge kwaliteit te kunnen blijven waarborgen die zij van Yamaha gewend zijn.”

Waarvan akte.

Deel

Gerelateerde artikels

Tiger 1200 GT Explorer

Update voor Triumph Tiger 1200

De recente introductie van de grondig vernieuwde Triumph Tiger 900 Rally Pro in de ruige onverharde Spaanse binnenlanden was voor een van de gidsen een