Yamaha werkt samen met Riders for Health

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Yamaha zal deelnemen aan de Africa Eco Race, en wel met een gloednieuw Ténéré World Raid Team. Daarbij werd ook een nieuwe partner voorgesteld: Riders for Health.

De Africa Eco Race heeft plaats van 15 tot 30 oktober en leidt van Monaco naar Dakar, Senegal. Niemand minder dan Alessandro Botturi en Pol Tarres kruipen in het zadel van de speciaal voor de gelegenheid geprepte raceversies van de onlangs gelanceerde Yamaha Ténéré World Raid. Ter voorbereiding neemt het team deel eind deze maand deel aan de Tunisia Desert Challenge.


Tegelijk met de aankondiging van de deelname, werd dus ook een nieuwe samenwerking voorgesteld met Riders for Health, een humanitaire stichting die toegankelijke gezondheidszorg biedt aan enkele van de meest afgelegen gemeenschappen in Afrika door (in opdracht van gezondheidsorganisaties) onder meer motorfietsen beschikbaar te stellen en te onderhouden.


Al meer dan 30 jaar zorgt Riders for Health voor geschikt vervoer voor gezondheidswerkers in enkele van de armste en moeilijkst bereikbare regio’s van Afrika, waar burgers het vaak moeten stellen zonder de basisgezondheidszorg die voor velen van ons als vanzelfsprekend beschouwd wordt.

In de aanloop naar de Africa Eco Race zullen Yamaha en Riders for Health de komende maanden samen met Two Wheels for Life (de fondsenwervende tak) een aantal geldinzamelingsacties lanceren. Da laatste nieuwtjes daarover vind je telkens op de Yamaha Motor For Riders website.


Yamaha Motor Europe CEO Eric de Seynes is trots op de samenwerking en hoopt dat motorrijders hun goed hart zullen laten zien: “Ons doel met dit partnerschap is bewustwording te creëren en fondsen te werven voor de projecten van Riders die essentiële gezondheidszorg bieden aan gemeenschappen in de meest afgelegen gebieden. We hopen echt dat mensen geraakt worden door de zaak van de Riders en zullen deelnemen aan onze komende fondsenwervingsactiviteiten.”

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.