Zero Motorcycles lanceert SR/S

De Amerikaanse fabrikant van elektrische motorfietsen geeft meer details vrij over de SR/S na de gelekte video. Zero ging het niet ver zoeken, de SR/F vormt de basis van de SR/S en is opgesmukt met een volledig kuipwerk. Ook zou de efficiëntie en de actieradius van de SR/S ten opzichte van de SR/F met 13% toenemen als de rijder wegduikt in de cockpit.

De Amerikanen lieten zich naar eigen zeggen inspireren door de luchtvaart met het nieuwe kuipwerk. De positie van de voetsteunen en het hoger geplaatste stuur zou ervoor zorgen dat de rijder iets meer rechtop zit, wat de ergonomie ten goede komt. Ook de passagier kan hiervan meegenieten door het bredere zadel.

 class=
(c) Zero Motorcycles

Welke prestaties kan de SR/S nu opleveren? Wel, dezelfde als de SR/F. Een topsnelheid van 200 km/u, 110 pk en 190 Nm koppel. Het kuipwerk zou er wel voor zorgen dat de SR/S zo’n 13% verder kan rijden in vergelijking met de SR/F.  Eenmaal volledig opgeladen zou het mogelijk zijn om 320 kilometer af te leggen. Het Rapid Charge-systeem biedt een platform voor 3 onafhankelijke laadmodules. Met andere woorden, met de 3 modules geïnstalleerd kan de batterij van 0% tot 95% opgeladen worden in een uurtje.

 class=
De ZF75-10 motor (c) Zero Motorcycles

De SR/S doet beroep op het MSC-systeem (Advanced Motorcycle Control-systeem) van Bosch om de machine enigszins onder controle te houden. In combinatie met het Cypher III-besturingssysteem van Zero worden de ABS, de remaansturing in bochten, de tractiecontrole en de koppelregeling minutieus op elkaar afgestemd. Naast de 4 geprogrammeerde rijmodi (Street, Sport, Eco en Rain) is het mogelijk om tot 10 gepersonaliseerde rijmodi op te slaan.

 class=
Volledig kuipwerk (c) Zero Motorcycles

Het Cypher III-besturingssysteem verbindt uw smartphone met de SR/S. De mogelijkheden worden in 4 hoofdgebieden verdeeld, status van de motorfiets & waarschuwingen, opladen, het delen van ritgegevens, systeemupgrades en updates. Met deze snufjes is het mogelijk om de SR/S te tracken, op afstand laadinformatie te bekijken, updates te downloaden en ritgegevens op te slaan. De Zero op afstand besturen is nog net niet mogelijk.

 class=
Sobere cockpit (c) Zero Motorcycles

De SR/S is verkrijgbaar in 2 modellen. De standaardversie wordt afgeleverd met een 3 kW Rapid Charger en kost zo’n €21.900,-. Het Premium-model omvat een 6 kW Rapid Charger, fly-screen en verwarmde handgrepen. Daarvoor betaal je €24.140,-. Beide modellen zijn verkrijgbaar in Skyline Silver en Cerluian Blue.

 class=
Skyline Silver (c) Zero Motorcycles

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.