Zonta van den Goorbergh naar Moto2!

Toch wel een verrassende move van een van de grootste Nederlandse racetalenten van het moment, Zonta van den Goorbergh. De 15 jarige Bredanaar slaat de Moto3 over en rijdt volgend jaar GP’s in de Moto2 bij het Nederlandse RW Racing. Daarmee staan er met Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh in 2022 twee Nederlanders aan de start in de Moto2

Voor Zonta van den Goorbergh, ook volgend jaar weer vaste columnist in KicXstart, was het een weloverwogen beslissing. Nog een seizoen Junior WK Moto3 had niet de gewenste progressie opgeleverd en de traditionele GP-route via de Moto3 was ook niet zo vanzelfsprekend, aldus Misha van den Goorbergh, naast moeder ook een van de drijvende krachten achter Zonta’s racecarrière:

“Dit besluit is in onze ogen het beste, Moto3 lijkt meer voor de hand te liggen maar er kleven ook een paar nadelen aan, zo is Zonta voor z’n leeftijd al aardig lang en we horen ook de geluiden uit de paddock dat de overgang van Moto3 naar Moto2 vaak heel lastig is. Lastiger nog dan van de Moto2 naar de MotoGP. Dan is het zonde als je wellicht meerdere jaren aan het knokken bent in de Moto3 en vervolgens een rijstijl ontwikkelt waar je in het verdere verloop van je carrière niet zo veel aan hebt. Uiteindelijk is MotoGP natuurlijk het einddoel. Zonta begint nu op z’n 16e in de Moto2, heel jong, maar hij krijgt binnen het team tijd om te groeien zonder dat er direct vanaf de eerste race heel veel druk op de ketel staat. Het gaat erom vooral om dat hij progressie laat zien.”

RW Racing Teammanager Jarno Janssen reageerde via Racesport.nl ook op de komst van Zonta:

“Het is natuurlijk fantastisch dat we onze rijdersbezetting voor 2022 kunnen presteren. Met Barry [Baltus] hebben we vorig jaar een tweejarig contract afgesloten, en ik denk dat we op dit moment tevreden kunnen zijn met de progressie die Barry elk weekend laat zien. Daarnaast zal Zonta van den Goorbergh vanaf komend seizoen het team komen versterken. Ik ben ervan overtuigd dat we met Zonta en zijn begeleidingsteam de juiste keuze hebben gemaakt om de stap te maken naar de Moto2 klasse. We kennen zijn talent en we zijn dan ook verheugd dat we in 2022 kunnen gaan werken met twee hele jonge talenten, een jonge Belg en een jonge Nederlander. Als deze kans zich dan voordoet dan denk ik dat we samen met onze Nederlandse partners alleen maar heel trots kunnen en mogen zijn.”

In de komende KicXstart (11 nov. in de winkel) vertelt Zonta zelf het verhaal achter zijn overstap naar de Moto2.

Deel

Gerelateerde artikels