11.500 Nederlandse fans per dag welkom bij de TT in 2021!

De 90e TT Assen die van 25 t/m 27 juni 2021 wordt verreden, mag per dag door 11.500 Nederlandse toeschouwers worden bijgewoond, zo meldt het TT Circuit. Het TT Circuit Assen heeft daarover met de veiligheidsregio Drenthe, de gemeente Assen en promotor Dorna overeenstemming bereikt.

Er wal voor 2021 een aparte voorverkoopprocedure gestart worden. Op vrijdag 21 mei gaat – in eerste instantie de komende 2 weken exclusief voor onze trouwe bezoekers – om 12:00 uur de voorverkoop open. Uitsluitend vaste zitplaatsen zijn beschikbaar. Per klant kunnen maximaal 4 kaarten per dag worden gekocht, waarbij de 1,5 meter afstand in acht dient te worden genomen. Bezoekers uit hetzelfde huishouden kunnen wel bij elkaar zitten. Toegangskaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop te koop. Er worden geen kaarten aan de kassa’s van het circuit verkocht. De reeds aangeschafte tickets van 2020 blijven gewoon geldig voor 2022. Hiermee is men voor 2022 verzekerd van zijn/haar traditionele vaste plek waar toen voor gekozen is.

De (staan) taluds blijven gesloten en er worden geen vidiwalls langs het circuit geplaatst. De bezoekers van iedere tribune krijgen hun eigen ‘bubbel’ Hiervoor is een op maat gemaakt verkeersplan ontwikkeld, waardoor men naar het parkeerterrein geleid wordt dat zich bij de betreffende tribune bevindt. De te volgen route voor iedere tribune wordt op de toegangskaart vermeld door middel van een kleurcode. Iedere tribune heeft zo haar eigen parkeerterrein en de bezoekers worden daarna direct naar ‘hun’ tribune geleid.

Het TT Circuit gaat er op dit moment vanuit, dat alle toeschouwers alleen op vertoon van een negatieve (snel)test tot het evenement kunnen worden toegelaten. De status van deze regelgeving is op het moment van schrijven nog niet geheel duidelijk. De testen worden gratis uitgevoerd via het landelijke netwerk van “Testen voor Toegang”. Zodra hierover relevante informatie bekend is, zal de organisatie iedereen nader informeren over het geldende toegangsbeleid, de coronatest en andere organisatorische maatregelen.

Deel

Gerelateerde artikels